Hvorfor er ikke dette korrupsjon?

Åslaug Haga syns det er den naturligste ting i verden at VI skal betale 2,3 mlliarder kroner for å flytte Veterinærhøyskolen fire mil, fra Oslo til sin egen kommune. Men det er jo ikke korrupsjon, det er demokrati. Hurra for demokratiet!

Hadde Veterinærhøyskolen vært en privat bedrift ville en flytting vært noe som eierne vedtok og selv bekostet for sine egne penger.  Og skulle noen av oss vært misfornøyd med ressursbruken ville vi vært frie til å unnlate å kjøpe deres tjenester som reaksjon.

Slik fungerer det ikke med offentlige institusjoner i et sosialistisk demokrati. Der har eierne, vi, ingen som helst påvirkning på en slik prosess som finansieres med VÅRE penger.  Vi kan ikke påvirke beslutningen, og pengene tas fra oss uansett.

About these ads
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

26 svar til Hvorfor er ikke dette korrupsjon?

 1. Norwonk sier:

  Flesk, LM! Alle politikeres yndlingsføde. Helt lovlig. Og selvsagt er det HELT tilfeldig at Haga hører hjemme i den kommunen! Akkurat som bygging av vei og flyplass i Førde ikke hadde NOEN sammenheng med samferdselsministerens lokale tilknytning. Hvordan kan du tro noe annet, kyniske unge mann?;)

 2. ElGringo_7 sier:

  Politikk og korrupsjon har glidende overganger.

 3. sjalle sier:

  Det gjøres åpenbart noen hestehandler på bakrommene i regjeringsbygget, og det er konsekvensen av at man har en koalisjon.

  Denne handelen bør ikke gjennomføres. Den er, som Jan Bøhler og Marit Nybakk sier, politisk galskap. Haga skiter i eget reir.

 4. sjalle sier:

  …fortsetter…
  men å kalle det for korrupsjon er for smigrende. Dette er idioti.

 5. nalleballe sier:

  Det er helt usaklig. Helt usaklig.

  UMB har jobbet for dette i mange år. Det er fordelaktig å slå skoler sammen. Dette gjelder ting du ikke forstår, og jeg ikke kan tro at du er engasjert i denne prosessen. KVL i København har både veterinærer og landbruk i navnet sitt holdt jeg på å si. Det eneste problemet er å flytte.

 6. btidag sier:

  SP har vel programfestet utflytting av offentlige virksomheter fra Oslo….

  at det ev havner i hennes kommune er bare godt arbeid.

  jeg liker det ikke – men Haga ser ut til å gjøre en god jobb !

 7. sjalle sier:

  #5 nalleballe:

  Siden jeg her har sagt meg enig i bloggeier så håper jeg du har noen opplysende detaljer som kan endre mitt syn. Jeg liker ikke å være uenig med en regjering jeg har stemt på.

 8. deathdealer sier:

  Distriktspolitikk, kalles det. Hele landet skal befolkes, enten man vil eller ikke.
  Og politikerne er valgt fra distriktene, som de skal flytte hjem til når stortingskarrieren deres er over, så da er det viktig å få sine ettermæler plassert der ute, i distriktene. Det er bare å se på hva som er blitt gjort hvor det.
  Distriktsstemmene veier mest i henhold til den valgordningen vi har nå. Demokratisk er det ikke. Men er det noe særlig til demokrati når valgprosenten ligger på rundt 60%?
  «Folk flest» er for lite engasjert i politikk og samfunn. Det er vel det som er det egentlige problemet. Vi har for mange penger og vil bruke dem på å la oss underholde.

 9. nalleballe sier:

  Dere tror dette dreier seg om politikere. Det er utrolig mange som har jobbet for at saksprosessen skulle nå opp på beslutningsnivå. At Åslaug Haga har en tomt i Ås kommune har ingenting med saken å gjøre. Hun har ingen forbindelse med UMB, unntatt jobben hennes.

 10. nalleballe sier:

  Beliggenhet har vært diskusjonstema lenge i sammenslåinga. Dere aner ikke hva dere får for 2,3 milliarder. Og tror muligens det er snakk om unødvendige kroner.

  Jeg er så lei av at det satses så lite på forskning og utdanning i Norge. Når jeg attpåtil leser denne bloggen, tror jeg ikke mine egne øyne.

 11. lordmarius sier:

  En hver logikk skulle tilsi at en politiker med personlige interesser i et områder der det er aktuelt med utagerende bruk av skattepenger er så inhabil at det er til å skrike av.

 12. lordmarius sier:

  «Dere aner ikke hva dere får», «Det dreier seg om ting dere ikke forstår». Åkæj, da er det jo helt greit. Ingen grunn til å si noe mer, dette går jo laaangt over mitt hode.

  Det jeg ser her er at en politiker ser ut til å ha fått hestehandlet seg til å flytte en offentlig institusjon til sin egen kommune. Det lukter bæsj i mosen lang, lang vei.

 13. _cain_ sier:

  skal vi starte et nytt parti lordmarius?

 14. lordmarius sier:

  Hvilket parti da?

 15. Emma sier:

  Dette har vært avgjort på bakrommet og presentert som en ferdig behandlet sak. Skjønner godt at mange innad reagerer. Hvorfor flytte en skole som fungerer utmerket der den er. De har helt sikkert mye annet å bruke penger på.

 16. _cain_ sier:

  #11.1

  NHL – Norges Humanitære Liberalistparti

 17. Norwonk sier:

  #10 I media opplyser de at fagmiljøet går imot flytting til Ås. Er dette feil?

 18. lordmarius sier:

  Hva er galt med Det Liberale Folkeparti, DLF? :)

 19. _cain_ sier:

  #13.1

  De har ikke ppl skills. Og er svake på deler av strafferetts-, og utenriks-, og så er de i krig.

 20. Ronja sier:

  Regjeringen er eneveldende, vet du.

 21. Trist_1 sier:

  Kan ha noe med at det er utrolig mye mer fornuftig å ha Veterinær høyskolen på Ås? Sammen med landbruksuniversitetet?
  Kan å ha noe med at dette har blitt jobbet med i årevis.
  Veterinærhøyskolen ligger jo ufattelig dumt til. Og siden veterinær yrket er ganske tett opp mot gårdsdrift så er det jo logisk å ha denne undervisningen i et område der det faktisk er gårder og ikke på Adamstuen der det kun er trikk?
  Det å ikke flytte lengre gjør jo at alle de som jobber der ikke må flytte eller slutte.

  Korrupsjonen skjønner jeg virkelig ikke at du ser.
  Manglende kunnskap om veterinærutdanning derimot….

 22. lordmarius sier:

  Hvor fornuftig denne flyttingen er er det veldig delte meninger om. For eksempel er både UiO og rektor ved Veterinærhøyskolen skuffet over vedtaket. De hadde helst sett at Veterinærhøyskolen ble slått sammen med UiO.

  Men det er klart, de er jo bare fagfolka en skulle tro hadde mest peiling på saken, det er klart at de ikke skal lyttes til.

  Korrupsjon kommer inn i bildet på dette viset: Flyttingen skjer fra Oslo til Åslaug Hagas EGEN hjemkommune, Ås. At en minister benytter seg av VÅRE penger for å flytte virksomheter til sin EGEN kommune kan ikke kalles noe annet enn korrupsjon, spesielt når hun får sin vilje om flyttingen pga. en hestehandel innad i regjeringen.

 23. nalleballe sier:

  #10

  Ja, det gjelder spesielt deg.

  Forøvrig tror jeg ikke det finnes bedre lokaler.

 24. Trist_1 sier:

  #17 Jeg har ikke lest noe om dette i Norske aviser. Men det har vært et ønske i lengre tid å flytte veterinærhøyskolen ut av Oslo. Dette ønsket kommer fra fagmiljøet og er typisk for veterinærutdanning (passer dårlig i byer).
  I/på (vet ikke hva en sier) Ås ligger landbruksuniversitetet og har ligget der lenge. Det er og blir den perfekte plassen for veterinærhøyskolen, så med mindre Åslaug Haga også «lurte» til seg Landbruksuniversitetet så ser jeg kun fornuftig politikk.

  Gi meg et annet fornuftig alternativ til plassering? Oslo er et idiotisk sted å ha denne utdannelsen, er jo som å utdanne sjømenn i Jotunheimen, for å sette ting litt (men ikke mye) på spissen.

 25. Trist_1 sier:

  Leste akkurat at de har stordyr klinikk på Adamstuen. Det burde vært et politisk krav å få flyttet skolen fort. Tenk bare på hvilken skade en rømt okse kan gjøre i hovedstaden, dette var grunnen til at stordyr klinikken til Budapest sitt veterinær universitet ble flyttet.

 26. lordmarius sier:

  «Det har vært et ønske»? Hvem er det som har ønsket dette?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s