Årets mektigste kvinne: Ære eller skam?

VG melder at KK har kåret Åslaug Haga til årets mektigste norske kvinne for 2007. Gratulerer så mye til henne, men bør hun føle seg beæret eller skamfull?

En person med makt er en person som har kontroll over andre. Det er en person som begrenser andres frihet ved å ta makten over den. Åslaug Haga har makt over deg og meg, hun eier vår eiendom, hun eier vår frihet. Hun kan bestemme over oss og ta ting og friheter fra oss. Hun kan ta våre penger, hun kan ta våre bedrifter, våre arbeidsplasser, vår framtid.

Så bør hun føle seg beæret eller skamfull? Bør hun føle seg som en helt eller en tyv? Jeg vet hva jeg mener, hva mener du og hvorfor?

 

About these ads
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

15 svar til Årets mektigste kvinne: Ære eller skam?

 1. Fru_Blom sier:

  Jeg synes det er svært betryggende og se at Åslaug Haga er Norges mektiske kvinne, og ikke feks. Kristin Halvorsen…

  HURRA FOR ÅSLAUG!

 2. lordmarius sier:

  Heh, snakker om å misse poenget…. ;)

 3. Vic sier:

  En skam. Mektig i denne betydnng er skjelden et godt tegn. Maktsyke politikere er farlige

 4. deathdealer sier:

  Ha, ha. Jeg har nettopp laget et tilsvarende innlegg: Stup forut – Åslaug Haga kåret til Årets mektigste Kvinne.

  Men det er kjekt å se at du henger med.

 5. Irsk setter sier:

  Det kommer vel an på hvordan man forvalter sin makt mener jeg.. Uten å gå inn på hvem som ble det men selve tittelen..

 6. lordmarius sier:

  Så det går an å forvalte «sin» makt på en slik måte at alle får vilja si absolutt hele tia?

 7. Fru_Blom sier:

  Mektig er hun, MEN i Norge er det få enkeltpersoner i staten som er ekstremt mektige og som har mulighet til og gruse landet.. Det er en grunn til at vi har det politiske systemet vi har; ingen skal ha ALT FOR MYE makt.

  jeg synes hun er mer helt enn tyv for og være helt ærlig.

 8. Irsk setter sier:

  Definitivt ikke, men at de bruker sin makt til å gjøre det beste for flertallet i samfunnet og ikke for å få ødelegge andre for å bli bedre sett selv.. At man ikke misbruker den maken man har til å herse med andre.

 9. lordmarius sier:

  Hva med mindretallet da?

 10. Irsk setter sier:

  Det vil alltid være mindretall og aldri vil det bli sånn at alle er fornøyde, men det er ihvertfall helt feil som det er nå at det er «dyrere å være fattig og billigere å være rik».. Forvalter man penegen dit det virkelig trengs istedenfor superdyr opera osv.. Og viser de som står på respekt og hjelper de som trenger hjelp for å komme ovenpå og gi de de midler de trenger så, tjener det flesteparten av samfunnet og de som er igjen klarer seg nok alltids.. Man trenger ikke spytte inn penger (for penger er ofte makt) der det allerede er nok ihvertfall..

 11. lordmarius sier:

  Hvorfor kan ikke folk bare få lov til å bestemme selv over seg selv og sitt, så vil alle kunne bli fornøyde?

  Jeg forstår ikke helt hvorfor det er så vidunderlig med «demokrati» og så fælt med «diktatur» når den eneste forskjellen på de to er hvor mange mennesker som bestemmer over livene til de andre, kan du forklare det?

  Og hvordan er det bestemt at Åslaug Haga og den gjengen der kan bestemme over meg? Kan jeg også bare sette i gang og bestemme at jeg skal bestemme over folk, for så å ta pengene deres og slikt som Åslaug Haga og gjengen gjør?

 12. Pomperiposa sier:

  Flertallet er som regel de dummeste og demokrati er flertallets tyranni. Kanskje vi skal finne en opphøyd konge og innføre det opplyste eneveldet?
  Men hvem skal bestemme hvem som er opplyst nok til å inneha vervet, eller skal vi bare kåre lordmarius med en gang? Nei, han vil ikke ha makt for da blir han slem. Vi har et alvorlig problem her… Kanskje vi skulle innføre klansystem, hver familie sine regler som de håndhever på tvers av familiegrensene. Men nok en gang støter man på problemer, er det mor eller far, bestefar eller bestemor eller fanden og hans oldemor som skal bestemme over slekta? Dette ble slitsomt for en liten damehjerne å tenke gjennom,så jeg gir meg her.

 13. lordmarius sier:

  Hvorfor tvinge noe system som helst på folk i stedet for å la dem ta sine egne beslutninger selv? Hvorfor kan ikke jeg eie meg selv, min kropp, min hjerne, mitt liv og min eiendom? Hvorfor må absolutt noen andre eie dem?

 14. Jeg får dårlige vibber når det er snakk om mektige personer innad i politikk og media f.eks. Tenker med en gang på maktmisbruk….

 15. lordmarius sier:

  All bruk av makt er maktmisbruk, i og med at man utøver vold mot andre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s