En mer fornuftig kampsak for feministene

Det svenske forbrukerrådet har "planer om å titte" på bloggeren Blondinbellas forretningsmodell, som er å tjene penger på produktplassering på sin ekstemt populære blogg.

Det er selvfølgelig HELT UAKSEPTABELT at en blond 17 år gammel jente finner en lur måte å tjene penger på som ikke skader noen som helst!

Om det virkelig er produktplassering som er problemet vil jeg anbefale det svenske forbrukerrådet å heller gå løs på Hollywood og produktplasseringene som finansierer de store blockbusterne, men det er vel kanskje enklere å gå løs på en 17 år gammel blondine når man er ute for å drive symbolpolitikk?

Norges feminister er glade i å kjempe for det de mener er kvinnefrigjøring. De bør kaste seg over Blondinellasaken og forsvare smarte unge jenters rett til å ta kontroll over sine egne liv, sine egne jobber og starte opp for seg selv. Selv om de er blondiner.

About these ads
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

9 svar til En mer fornuftig kampsak for feministene

 1. Deara sier:

  Hei LordM,

  jeg oppfatter at debatten rundt Blondinbellas blogg går på flere spor. DET er interessant i seg selv, også fra et feministisk ståsted, at det en ung jente gjør skaper mye debatt!

  debatten rundt Blondinbellas blogg handler ikke bare om produktplassering og hvorvidt leserne hennes er klar over at hun mottar penger for å fortelle «hva hun har på seg idag», den handler også om andre ting jeg vil presisere det en gang til.

  Men slik jeg leser ditt innlegg, så er det spørsmålet om produktplasseringen du tar opp. DA er jeg HELT enig med deg. Det er ikke rettferdig å gå løs på unge jenter som finner måter å tjene penger på. Produktplasseringsspørsmålet blir litt tamt for meg i seg selv, og jeg syns du har et godt argument angående Hollywood der. Og vi kan godt føye til en rekke andre storkonsern som sniker inn reklame i hytt og pine og som er blitt en daglig del av folks liv.

  Så: Enig med du.

 2. lordmarius sier:

  I do. For jeg liker frihet og hater dobbeltmoral og undertrykkelse.

 3. lordmarius sier:

  Hurra! Men hvilke andre sider av saken er det som er verdt å ta opp? :)

 4. Norske feminister, og Ottar i særdeleshet, er mer opptatt av å hate menn. Slike ting som du nevnte bryr de seg neppe om. Ikke innvandrerkvinners problemer heller.

 5. Deara sier:

  LM :-)

  Det diskuteres om shopping er blitt vår nye ideologi, pga mangelen på gudetroen i vårt samfunn så kan shopping være faretruende nært å bli sammenlignet med en religion i vår tid, om konsumering og press på de unge osv.

  Blondinbella blir også omtalt som Sveriges Paris Clinton, at hun representerer et liv som FÅ andre ungdommer egentlig kan få, om press og selvmord blant ungdom som samfunnsproblem osv.

  Svære greier.

  Ikke en entydig debatt som du skjønner, og interessant av den grunn.

 6. Deara sier:

  PS:
  Eeehh.. eller Paris Hilton …(som det heter på nynorsk).

  Men: Hele debatten sirkler rundt begjærets problem, så det er ikke gjort på et øyeblikk å forholde seg til den.

 7. lordmarius sier:

  Ah, helt relevante spørsmål å ta opp. Men det som bekymrer meg er at en del mennesker vil ta slike filosofiske spørsmål som de du nevner, og bruke dem til å regulere andres frihet. Kind of, «fordi jeg ser på shopping og konsum som en uhyrlighet, så skal jeg bruke min makt til å hindre alle andre i å gjøre det, selv om de ikke deler mitt syn på situasjonen».

 8. Deara sier:

  #4,5:

  Jeg har oppfattet din holdning til det, og selvfølgelig er det stemmer i den debatten som vil hindre Blondinbella pga av moral og fordømmelse.

  Men igjen, det er interessant at ei ung jente står i sentrum av en såpass stor debatt.

  Så takk for at du pekte på det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s