>Dekriminalisering fungerer strålende i Portugal

>I 2001 dekriminaliserte Portugal bruk og besittelse av alle typer narkotiske stoffer. Som vi forbudsmotstandere lenge har forutsett fungerer dekriminaliseringen strålende. Antall døde etter narkotikabruk er nærmest halvert fra 400 til 290, antall HIV-tilfeller pga. skitne sprøyter har sunket fra 1.400 til 400. Og antallet misbrukere har sunket, ikke steget, slik forbudstilbederne insisterer på å påstå.

Erfaringene fra Portugal viser at absolutt alle argumenter som serveres av forbudstilbederne er døde og maktesløse en gang for alle. Man gjør ingenting bedre ved å kaste folk som egentlig trenger hjelp i fengsel, og forbud mot bruk av narkotika fungerer IKKE preventivt. Det er rett og slett ingen grunner igjen til å opprettholde forbudet annet enn som en sovepute, som en kur mot trangen til å gjøre noe mot et samfunnsproblem, som en enkel fantasiløsning på et virkelig problem. Spørsmålet nå er hvorvidt resten av de vestlige lands politikere kommer til å ta konsekvensen av hvordan VIRKELIGHETEN forholder seg, og endre forbudspolitikken som har kostet så mange liv, ført til å så mange tragiske skjebner.

Dekriminalisering er vel og bra, men legalisering er det beste. Legalisering av hele kjeden, fra produksjon til distribusjon av narkotiske stoffer. Det er forbudet mot produksjon og distribusjon som holder liv i mafiaen og gjør de som velger å ta risikoen assosiert med bransjen steinrike. Det er det samme forbudet som fører til at tusenvis av mennesker drepes i kamp mellom og mot narkotikakarteller. Det er forbudet som gjør at narkotikaen på markedet varierer i kvalitet og trygghet, noe som fører til skader og overdosedødsfall. Det er forbudet som gjør at prisene på narkotika er så høye at de verste misbrukerne begår ran, innbrudd og andre forbrytelser, eller for den saks skyld selger seksuelle tjenester, for å få det de trenger.

Å la andre lide og dø for ens eget behov for enkle løsninger på kompliserte problemer er hjerteløst, ondskapsfullt! Narkotika må legaliseres NÅ!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til >Dekriminalisering fungerer strålende i Portugal

  1. >Men ønsker du å gjøre noe med problemene relatert til narkotika (ikke forbudet, men stoffene i seg selv)?

  2. LordMarius sier:

    >Ja, det ønsker jeg i høyeste grad. Jeg har sett jævelskapen på nært hold både gjennom venner og bekjente, men også de selv opplevd det på nært hold i de månedene jeg jobbet på et hospits, og det er hovedårsaken til at jeg engasjerer meg mye i akkurat debatten om narkotika. Jeg møter ofte beskyldninger om at jeg bare vil gjøre det enklere for mitt eget forbruk, men de faller på sin urimelighet da jeg ikke bruker narkotika. Jeg har prøvd mange forskjellige, men det er ikke min greie. Ved en legalisering vil man åpne døra for en positiv utikling på så mange områder at vi vil få redusert skadevirkningene sterkt. For eksempel kan den farmasøytiske industrien jobbe fram produkter som er tryggere enn de som nå er på markedet, i stedet for de livsfarlige kjemikaliene som jobbes fram av lugubre kjellerkynikere. Man vil åpne for at skole- og helsevesen kan drive livsviktig informasjonsarbeid i stedet for skremselspropaganda. Man vil kunne åpne for at narkotikasalget flyttes fra gatenivå til forretninger drevet av folk med kunnskap, kunnskap de kan bruke til å veilede brukere slik at de kan bruke stoffene på tryggest mulig måte. En veldig stor andel av helseskadene ved narkotikabruk kommer ikke av bruken i seg selv, men uforsvarlig bruk.Men kanskje viktigst av alt; det blir lettere å nå fram til de som trenger hjelp!

  3. Unknownrebel sier:

    >»»Men kanskje viktigst av alt; det blir lettere å nå fram til de som trenger hjelp!»Er det virkelig det viktigste? Jeg tror at om man skal vinne fram i legaliseringsdebatten så må man identifisere hva som er galt med forbudet. Legalisering er den praktiske løsningen, det er åpenbart. Legalisering er også den mest humane løsningen, i forhold til de som misbruker stoff. Men det viktigste av alt er at legalisering er den moralske løsningen. Retten til egen kropp, og retten til å feile må ligge til grunn for en legalisering.Det er nettopp de stakkars svake som er alibiet til forbudstilhengerne. Om man argumenterer utfra føleri og vage ambisjoner om å gjøre «godt» danser man etter forbudstilhengernes pipe. Forbudet er bygget på et råttent intellektuelt grunnlag, og det er dette som må avsløres. Forøvrig tror jeg mange fornuftige mennesker går i den fellen at de går utifra at fornuft også er det viktigste i andre menneskers liv. «Om man bare får vist dem all statistikken som viser at de tar feil, så vil de nok forandre mening» tenker man. Men deres overbevisning stammer ikke fra observasjon av virkeligheten, men fra deres grandiose hjerter og samvittighet. Inntil vi sprekker den den selvrettferdige boblen deres med kompromissløse prinsipper, kommer vi ikke noe sted.Tror jeg, tralala.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s