>Post- og teletilsynet logrer for pengesterke lobbyister

>Post- og teletilsynet har nå, sannsynligvis etter heftig lobbyvirksomhet fra en særinteressegruppe med mye penger, snekret sammen et vedtak om at nettleverandørene må tyste ut sine kunder til «rettighetshavere» som er sultne på andres penger. Det ser dermed ut til at de norske interessegruppene til «rettighetshavere» kommer til å satse på å saksøke enkeltpersoner.

Dette vil kunne regnes som den siste, desperate dødsrallingen til en bransje som er på vei til å dø og vet det. I et moderne, relativt markedsliberalistisk samfunn er det slik det alltid vil være, næringsdrivende som ikke tilpasser seg nye tider og ny teknologi er dømt til undergang. De som selger film og serier er overbevist om at deres bransje egentlig er produksjon og distribusjon av for lengst utdaterte plastbiter. De har dermed til nå forspilt hver eneste mulighet til å nå sine kunder gjennom de teknologiske framskritt de har kunnet, og har overlatt nåtidens og framtidens distribusjonskanaler til de som vil gi bort det de lager gratis. De desperate krampetrekningene kan ikke tolkes som noe annet enn et forsøk på å få ut mest mulig penger av de som kunne ha vært deres beste kunder før de går det endelige nederlag i møte.

Når låvedøra står på vidt gap og hesten har rømt for lengst, oppnår man ingenting ved å slå den, man kan derimot lokke den tilbake med en sukkerbit. Jeg vil på det sterkeste oppfordre dere som mener å være «rettighetshavere» til å snu helt om, og melde dere inn i nåtiden i stedet for å behandle deres kunder som forbrytere. Gi meg en mulighet til å kjøpe torrentfilene, og jeg vil kjøpe dem. Gi meg en mulighet til å streame film- og TV gjennom 360-en eller tjenester som Hulu.com, og jeg vil gjøre det. Jeg kan se på reklame om dere vil, eller så kan jeg faktisk til og med betale for produktene deres. Alt dere trenger å gjøre er å gi meg en mulighet. Det er ikke for sent å snu.

About these ads
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til >Post- og teletilsynet logrer for pengesterke lobbyister

  1. Anonymous sier:

    >Jeg er helt enig med deg, bransjen må begynne å tenke nytt.MVHKristian kvtl.com

  2. MortenM sier:

    >Ja, bransjen må tenke nytt, men den beskjeden pakker en ikke inn i hatmeldinger i rettsaler og ved å drive med ulovlig aktivitet for å ramme den bransjen en påstår at en liker resultatene av. Å drive med ulovlige handlinger bare fordi en er uenig med loven er en pubertal adferd, og ingenting annet. Alt pratet om at det er bransjen sin feil at folk gjør ulovlige ting faller på sin egen urimelighet. En er nemlig selv ansvarlig for sine handlinger.

  3. LordMarius sier:

    >MortenM: Noe de aller fleste av oss har til felles er at vi unnlater å følge lover vi anser å være urimelige. Hvis det du skriver ikke kun er løs retorikk du bruker situasjonsbestemt når noen bryter lover DU er for, må ditt syn være prinsipielt. Dermed vil din kritikk også ramme de som f.eks. skjulte jøder og/eller hjalp dem å rømme fra tyskerne under 2. verdenskrig. Lover om såkalt «intellektuell eiendom» er i høyeste grad urimelige lover, da det bokstavelig talt er fysisk umulig å besitte eiendom som ikke er fysisk. Ved å kopiere begår man ingen forbrytelse da kopieringen ikke medfører noe tap for den som «besitter eiendomsretten». I en hvilken som helst rettssak må selve skaden bevises utenfor en hver rimelig tvil. Det medfører at du blant annet ikke kan dømme noen for drap uten et lik, like fullt kan du ikke dømme noen for «tyveri» av opphavsrettbeskyttet materiale med mindre skaden bevises utenfor alle rimelig tvil. Tapene opphavsrettsorganisasjonene slenger rundt seg med når de lobbyerer politikere og propaganderer media kan ikke bevises. Hvordan skal du kunne bevise at jeg har valgt å laste ned en episode av Dexter i stedet for å kjøpe den, når jeg like gjerne kan ha lastet den ned i stedet for å ikke kjøpe den i det hele tatt?Lover er etter min mening ikke legitime i det hele tatt, men lover som forbyr reell skade på personer eller eiendom er en god del mer legitime enn alle lover som kriminaliserer offerløse handlinger. Lover mot drap, tyveri og voldtekt er blant lovene som tilhører den mer legitime typen, lover mot kopiering er ikke.Produsenter av det som nå kalles opphavsrettsbeskyttet materiale og deres kunder skal ha full avtalefrihet. Om produsentene så ønsker å inkorporere betingelser som rammer kopiering av materialet som ikke er spesifikt tillatt av produsenten er det fullstendig legitimt, og så lenge avtalen er godtatt av kunden vil tvangstiltak som følge av brudd på avtalen være legitime. Altså er det kun den første sprederen som kan tas, ikke de som måtte komme etter i kjeden og som ikke eksplisitt har forpliktet seg til betingelser overfor produsenten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s