>Snuten går til åpen krig mot vindmøllene

>Det er tydelig at kompetansen til de som sitter på toppen i Oslopolitiet ikke er helt adekvat, ellers ville de vært litt for realitetsorientert til å gå ut og love å fjerne fire av fem rusmiljøer i Oslo. Det eneste de noensinne har klart er å FLYTTE rusmiljøer. De siste tiårene har junkiesa blitt jagd ned fra Slottsparken til Egertorget, så til Jernbanetorget og så til Plata. Når det så ut som snuten var på nippet til å klare å dytte junkiesa på havet ble det besluttet å jage dem bort fra Plata, hvorpå de tusla over til Jernbanetorget igjen. Der har de vært siden, noe som har vært sinnssykt irriterende når hele Jernbanetorget var avsperret som byggeplass bortsett fra noen små passasjer fulle av junkies. Nå skal altså historien gjenta seg.

Politimesteren har sagt at nok er nok. Hele Oslo politidistrikt kommer til å bli involvert for å få fjernet de åpne brukermiljøene, sier Kåre Stølen, stasjonssjef ved Grønland politistasjon til Dagsavisen.

Dette betyr i klartekst at politiet vil sette alle kluter til for å gjete junkies, og med det nedprioriere alle andre saker. Noe som betyr at innsatsen for å oppklare virkelige forbrytelser, med ofre, vil bli redusert til et minimum, altså vil politiet bli enda mindre interessert enn før om du skulle bli utsatt for et ran, innbrudd, voldtekt eller andre forbrytelser.

- Vi skal ta både dem som selger og kjøper narkotika på disse stedene. Hvis de flytter til andre steder, skal vi følge etter dem. Vi skal ikke lenger ha noen åpne rusmiljøer i Oslo, sier Stølen.

Ah, vi har altså å gjøre med et rent kosmetisk tiltak, akkurat som kriminaliseringa av sexkjøp. De fine og fjonge liker ikke å se junkies ute på gata, man vil altså få dem inn blant skyggene slik at man kan late som om problemene ikke er der. Snuten skal altså ta fra oss den minimale beskyttelse og etterforskning av reelle forbrytelser de har levert oss, og i bytte skal vi få et fullstendig kosmetisk tiltak som ikke på noen som helst måte gjør Oslo til et tryggere og bedre sted å være. Er dere virkelig villige til å betale for dette bortkastede tøyset? For det er nemlig ikke jeg!

Narkotika er ingen politisak! Om noen ønsker å produsere og selge et produkt er det en sak mellom dem og deres kunder. Om noen ønsker å putte et rusmiddel i kroppen sin er det deres sak, vi eier alle våre egne kropper og skal dermed være de eneste som kan bestemme hva vi skal gjøre med dem! Alternativet til å ha fullt eierskap over egen kropp er at noen andre eier den, og om noen andre eier deg er du en slave!

Narkotika må legaliseres fluksens! Å tvinge en handel som uansett vil skje ut i et svart marked fører kun til vold, drap, tyveri, skader og dødsfall på grunn av uforutsigbare produkter. Det er forbudet mot narkotika som fører til de problemene politi, politikere og stemmekveg kjemper en fåfengt kamp mot med hjelp av nettopp det forbudet som skaper problemene i første omgang. Å forsøke det samme virkemiddelet igjen og igjen selv om det ikke virker er galskap, og det er en kostbar galskap som koster ekstremt store ressurser, og ekstremt mange menneskeliv. Ta til fornuft, legaliser de forbudte rusmidlene!

About these ads
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

16 svar til >Snuten går til åpen krig mot vindmøllene

 1. trondpond sier:

  >helt enig !!veldig bra skrevet.nytter ikke å jage junkisene rundt.junkisene vil alltid være her . man kan ikke gjemme bort mennesker .Istedenfor å tak tak i problemet ::: som er at Norge har en helt feilslått narkotika-politikk og er verdens heroin hovedstad nr .1 !!tenk på det! lile norge…problemet er vel at de tror at man kan bli kvitt narkotika en gang for alle. Men det kommer alldri til å skje. . det man kan gjøre er å begrense skadeomfanget.,og hjelpe de som vil bli rusfri. legealiser allt og la staten tjene penger istendenfor !!Ta vare på hverandre :) !

 2. Anonymous sier:

  >Det er det DUMMESTE jeg har hørt. Legaliser narkotika???? Hvorfor skulle det bli MINDRE narkotikaproblemer som følge av det?Vil det bli færre trafikkulykker i Norge om man fjerner fartsgrensene?

 3. Anonymous sier:

  >Selvfølgelig vil det ikke bli færre trafikkultkker om man fjærner fartsgrensene.Akkurat som at det ikke vil bli færre overdoser, voldshandlinger og kriminelle om man fortsetter ikke ha «fartsgrenser» når det gjelder dop.For å ha kontroll på noe må det nødvendigvis være lovlig.Tror du det vil bli mindre smuglersprit viss vi forbyr alkohol.Ta å smak på komentaren din en gang til, og du vil se at du nettop argumenterte for legalisering.

 4. Anonymous sier:

  >Politikere må begynne å ta makta til å håndtere rusproblematikken i egne hender med de rette verktøyene -helse- og sosialinstanser- og ikke la politiet drive opprydninga. Juridisk forfølgelse av brukere av ulovlige stoffer er ikke bare absurd misforstått og inhumant; det fungerer rett og slett ikke.

 5. Anonymous sier:

  >»»De fine og fjonge liker ikke å se junkies ute på gata, man vil altså få dem inn blant skyggene slik at man kan late som om problemene ikke er der.!!!»»»hva er det du sier! selvfølgelig vil vi ikke se dem, hvorfor skal noen få tusens problem gå ut over oss? hvorfor skal våre barn og unge måtte se sånne ting? eller enda verre gå og trøkke på brukte nåler? hvorfor skal vi gå rundt og være redde for de som ligger der og halvblør? ja jeg vil helst ikke se dem de er der uannsett de vil ikke forsvinne men de trenger ikke å være der alle skal gå hverdag som f.eks jernbanetorget. vi må gå rundt dem for å komme frem! synes det er helt jævlig at ikke politiet har jaget dem bort tidligere, jeg skjønner at det er ikke noe de som er narkomane kan gjøre for å løse det men hva med oss andre? her omdagen måtte var det like før jeg kastet opp av synes av en narkoman som sto og bæsjet midt i veien og hadde oppkast overhele seg! så setter dem seg på busser og vi andre må leve med lukta? det er like synd på oss da! vi vil ha en fin by

 6. Unknownrebel sier:

  >Anonym;»Det er det DUMMESTE jeg har hørt. Legaliser narkotika???? Hvorfor skulle det bli MINDRE narkotikaproblemer som følge av det?»Den viktigste grunnen til at man bør legalisere narkotika er at narkotikamisbruk er en offerløs forbrytelse. At man skader seg selv er et problem, men det kan ikke være et juridisk problem. Man er ikke statlig eiendom, dermed kan det ikke være riktig at staten legger begrensninger på hva man kan gjøre med sin private kropp. Om man skal følge logikken som ligger til grunn for forbudet konsekvent, så må man også hindre folk i å gjøre andre ting som kan skade dem. Kunne du forklare hvorfor staten ikke også bør si «Du får ikke lov til å hoppe i fallskjerm / spise for mye sukker og fett / drikke for mye alkohol / kjøre motorsykkel / …»?Dessuten skyldes mange av problemene vi har idag nettopp forbudet. Det finnes en historisk parallell i alkoholforbudet, men kanskje jeg skal skrive mitt eget innlegg. Det er simpelthen ikke plass til alle grunnene hvorfor for narkotika bør legaliseres i dette kommentarfeltet.»Vil det bli færre trafikkulykker i Norge om man fjerner fartsgrensene?»Slett ikke umulig. Det kan vise seg at desto mindre regulerte trafikken er, desto sikrere er den.http://cca-actions.org/actions/street-anarchy-increases-safetyhttp://www.spiegel.de/international/spiegel/0,1518,448747,00.html

 7. Anonymous sier:

  >»synes det er helt jævlig at ikke politiet har jaget dem bort tidligere»Det er akkurat det dem har gjort, eneste problemet er; det funker ikke. det har det aldri gjort og det kommer det aldri til å gjøre.Grunnen til at junkiene lukter vondt er fordi de har blitt trykt ned i driten i 50 år, grunnen til at barn stikker seg på sprøyter er fordi vi ikke har sprøyterom, og grunnen til at alle narkomane er kriminelle er fordi noen andre har bestemt det.Det er på tide å gjøre slutt på galskapen en gang for alle. Det fins ingen logikk i å bestemme hva som er greit å putte i seg og hva som ikke er det.

 8. Anonymous sier:

  >Jeg har en snikende mistanke om at dette ikke nødvendigvis er et kosmetisk tiltak som du beskriver det. De kriminelle miljøene som følger med uønsket narkotika»turisme» til Norge er vell så skadelig som den gjengkriminaliteten vi har til vanlig. Når man ikke kan gå inn på 7/11 i Torg gt kl 12 på natta for at det står 4 «tilreisende» og spør «hvordan du har det» eller som de mere dristige spør «kan jeg hjelpe deg med noe», så er det for ille.Bare snuten gjør noe denne gangen i stedet for å være synlige i noen uker for å så forsvinne.

 9. BHicks sier:

  >Glimrende post Marius! Disse aksjonene vil ikke føre til annet enn et mer desperat narkotikamiljø, som følge av en økning i prisnivået på stoffene (som vi får som resultat av at risikoen i markedet øker). Dette betyr altså mer overdoser og smitte, mer vold, mer vinningskriminalitet, mer korrupsjon -og mest sannsynligvis høyere rekrutteringstall til ulovlige stoffer. Det finnes ingen områder forbudspolitikken har en prevantiv, positiv effekt–overhodet. Legalisering og en individuell regulering av dagens ulovlige rusmidler vil ALLTID være et langt, langt bedre alternativ.Merkelig at ikke denne debatten er over, mht. hva norsk media faktisk har rapportert de siste månedene….«Land med den strengeste lovgivningen og politikken hadde ikke lavere antall narkobrukere enn landene med mer liberal holdning,» konkluderer Verdens helseorganisasjon. I rapporten var bruk av narkotika mer lenket til å være velstående, mann og singel, enn lovgivning.(Aftenposten.no)

 10. Anonymous sier:

  >Helt greit å jage dem; og så langt vekk som mulig. Alle junkisene har et eller annet tilholdssted m/tak over hodet hvor de kan sette skudd og tigge samt sove ut rusen. Tilholdsstedene i sentrum fungerer som døgnåpne omsetningsbørser – som igjen gjør rekrutteringen enda enkelere.Ser absolutt ingen grunn at dette søppelet skal flyte over i gatene hvor vi ærlige borgere går. RESPEKT for den ærlige borger!

  • Andressa sier:

   ked sme boli prvy krat v indickej reistke tu v mnichove, tak nas veru tiez obskakoval velmi privetivy personal a to sme boli domaci. mna to takme obtazovalo, pretoze velmi velmi velmi sympaticky ind stal stale opodial a visel na nas pohladom, akonahle som nahodou zodvihla hlavu a on vychytal nas pohlad, okamzite pribehol, ci je vsetko v poriadku. Vzdy si na to zaspominam, ked sedim v slovenskej reistke a ja marne visim pohladom na casnikovi, kt. tvrdohlavu drzi hlavu dolu, aby nahodou nezachytil nas pohlad a neotravovali ho.Ja uz neviem co som si dala po prvykrat, ale muz si dal vindaloo (miluje red dwarf). On si dal k tomu ryzu, ja k mojmu naan. Potom priniesli taku akokeby medenu misticku s cervenym tekutym po povrch. tak to dal nabok, ze uz priniesli omacku a cakal na to kura. tak sme cakali cakali a vtedy prisiel uz spominany casnik, ci je vsetko v poriadku…muz povedal, ze ano..a odisiel. potom sme sa zamysleli, ze asi uz je koniec zo servirovanim a ponoril do tej misky lyzicu a tam vylovil kuracie kusy!!!!! jezis keby sme tomu chlapcovi povedali ze este cakame na to kura, tak sa od hanby prepadneme. no miska sama vies, ako chuti vindaloo….nakoniec bol rad, ze ho bolo len za tu misku….ryzu zato zjedol kompletnu a prisaham, ze nou nesetrili;o))))))ked to dojedol take kropaje mal na plesine, ze mu to stekalo cez oci….ja si davam vacsinou zeleninu v takej omacke….je to vynikajuce….vynikajuce…..mnaaaam…musime ist zase…..mnaaaam

 11. indiscretus sier:

  >Det er sikkert som skatten, hver vår skal de narkomane flyttes på. Og dette har myndighetene holdtpå med siden seint på sekstitallet. Har det blitt noe bedre, har de narkomane blitt færre? Neppe. Og færre blir det heller ikke uten radikal nytenkning. Legalisering? Ja takk.

 12. Anonymous sier:

  >Genialt skrevet, men løsningen er ikke legalisering. Ved og fjerne alle lover ang. narkotike, vil ikke gjøre noe serlig forskjell fra slik det er nå.Kankje en dag blir lovene liberalisert, og vi kan begynne og få en kontroll på galskapet.Eneste måten og bekjempe problemet er og ta kontroll over situasjonen, ikke slik som nå, hvor vi har null kontroll.Kontroll kommer med regulering, ikke forbud..Lurer på hvor mange liv som hadde vert reddet om politikerene hadde klart og skjønne dette på egenhånd, når forbudene ble innført..Legalisering? Nei takkLiberaliserning? Ja takk

 13. >Legalisering bør ikke være på dagsorden, heller avkriminalisering. Legalisering smaker av aksept, avkriminalisering er akkurat hva det høres ut som.Tullball? Ikke i Portugal, som har hatt en meget stor suksess med akkurat en slik strategi. http://www.time.com/time/health/article/0,8599,1893946,00.html?xid=newsletter-europe-weeklyNoen vil selvsagt fremdeles påstå at det viktigste ikke er resultater, men prinsipper. Til det er det selvsagte svaret at vi av prinsipp ikke bør høre på prinsippryttere ;)

 14. Unknownrebel sier:

  >Helge,»Noen vil selvsagt fremdeles påstå at det viktigste ikke er resultater, men prinsipper. Til det er det selvsagte svaret at vi av prinsipp ikke bør høre på prinsippryttere ;)»Med andre ord; Det er ikke noe som er rett og galt. Virkeligheten er hva vi ønsker den skal være.

 15. LordMarius sier:

  >Helge:Jeg aksepterer mine medmenneskers selvsagte rett til å eie sine egne kropper og sine egne liv, jeg aksepterer dermed deres selvsagte rett til å putte et hvilket som helst rusmiddel i nevnte kropp. Vold er kun akseptabelt i forsvar, ved å bruke politi og rettsvesen mot folk som har valgt andre former for rusmidler enn en selv bruker man per definisjon vold mot dem. Aksept for hvilke rusmidler som er akseptable skjer uansett i første rekke gjennom det sosiale og ikke det legale. Det er forbudt å smugle sprit, men har du med smuglersprit på en fest vil du ikke bli sosialt utstøtt. Rigger du deg derimot til med en skje og en sprøyte for å sette deg et skudd vil du nok oppleve at de andre på festen heller ønsker deg et annet sted. Også når rusmidler som er allment aksepterte blant folket, som cannabis og alkohol, forsvinner aksepten blant de fleste så fort bruken blir et problem. Om heroin legaliseres i morgen ville du sannsynligvis ikke akseptere det om din beste venn begynte å skyte opp, akkurat som jeg heller ikke ville gjøre det.Avkriminalisering er vel og bra, det har vi fått bekreftet alle de stedene der det er forsøkt. Antallet misbrukere synker, kriminaliteten synker, flere får nødvendig hjelp. Men skal man virkelig få bukt med de største problemene, de som er assosiert med den organiserte kriminaliteten og feilaktig bruk av rusmidler, må vi legalisere. Som ved legaliseringen av alkohol vil det kun gå få år før de voldelige gangsterne er konkurrert ut av markedet. Alle ressursene som nå kastes bort på å skjære hoder av hydraen som gror nye friske nye hoder ville kunne bli brukt på å etterforske virkelige forbrytelser slik at du og jeg og vår eiendom ble tryggere, og å rydde opp i de sosiale problemene som har blitt skapt av forbudet. Om man virkelig er nestekjærlig og ønsker sin neste vel må man gå inn for full legalisering så fort som overhodet mulig. Hvor mange mennesker må dø av overdoser før man vil handle? Hvor mange bortkastede menneskeliv må drepes i kamp mellom gangstere som kun er i markedet på grunn av de enorme profittmarginene svarte markeder har, eller for den saks skyld i samfunnenes kamp mot dem?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s