>Idiotien blomstrer i Tollvesenet

>Stolte tollidioter viser fram sitt siste beslag av heroin, og later som det har noen positiv effekt.

Pr. 15. mars i år hadde Tollvesenet beslaglagt 35 kilo heroin, mens tallene for tilsvarende periode i 2009 var 15,3 kilo og i 2008 17 kilo.

Mens forbruket er gått ned med 30 til 35 prosent de ti siste årene og vår beslagsandel øker, betyr det at vi tar mer av totalen og at vi kan ha et håp om en gang å vinne denne kampen, sier [Tolldirektør Bjørn] Røse.

Hvis vi kliner til med en total beslagsmengde på 200 kg for 2010, en helt uhørt beslagmengde i forhold til de 61 kiloene som ble tatt gjennomsnittlig hvert år mellom 2000-2008, vil de kun ta 11% av de anslagsvis 1700 kg som inntransportert til Norge hvert år. Det vil si at 89% av heroinet kommer fram. Og igjen, en så stor beslgasprosent er helt uhørt, i Norge som i resten av verden. Det vil ikke skje, og skjer det vil det ikke fortsette. Etter så mange år, og enorme ressurser, har blitt brukt på å forsøke å stoppe dopet. Og disse fordømte tåpene tror fortsatt at det de kan vinne kampen på grensa? Er det ingen andre enn jeg som ser at Tolldirektøren ikke har på seg noen klær? Dette er intet annet enn skuebrød, fordi politikere og andre maktmennesker trenger å vise hoi polloi at de i det minste gjør NOE! Samme hvor lite det hjelper.

Men dette skuebrødet har reelle, negative konsekvenser. Straffer og tollkontroller øker risikoen, økt risiko øker prisene og kynismen i markedet. De høye prisene fører til kriminalitet, og kynismen fører til vold og tvilsom kvalitet på dopet. Både volden og den tvilsomme kvaliteten dreper og skader virkelige mennesker på ordentlig, mens disse skuespillerne i Tollvesenet, Politiet og på Stortinget stråler over hver lille smule av heroin de kan velte av lasset. Og stemmekveget stråler med dem. For NOEN gjør i det minste NOE.

Den virkelige løsninga er så uhyre mye mer komplisert enn å slenge fram litt falsk «handlekraft» i ny og né, og den består ene og alene av å hjelpe de som trenger det, både de man kan få fatt i før de ramler utpå, og de man ikke oppdager før etter at de har utviklet et narkoproblem. Narkotika er et sosialt problem, og må behandles deretter!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

8 svar til >Idiotien blomstrer i Tollvesenet

 1. Erik sier:

  >Enig! Legaliser/avkriminaliser og sett opp et støttesystem. Eneste som kommer til å forandre på det helvete rusmisbrukere går igjennom.

 2. Anonymous sier:

  >Flott at tollerne tar dritten, de må få mye mere resurser slik som hunder og annet utstyr slik at de får tatt flere drittsekker og kriminelle.De som vil legalisere narkotikka er noen forbannede idioter.

 3. Anonymous sier:

  >Forstår godt hva blogger mener! Men dette har jo sin effekt også i form av bilder.BRA at de tar disse drittsekkene og idiotene! BRA JOBBET!!

 4. LordMarius sier:

  >Anonym 1 og 2: Hvorfor gidder dere i det hele tatt å kommentere når det ser ut til at dere enten er for late eller dumme til å lese det dere kommenterer? Kom med argumenter, for pokker! Ikke bare blind tiltro til det "autoritetene" lirer av seg.

 5. Nikka sier:

  >Legaliser dop, la folk få putte det de vil i sin egen kropp. Jeg driter i hva narkomane gjør med kroppen sin, jeg driter også i hva prostituerte gjør med kroppen sin. En legalisering av dette vil føre til at inntektskildene de verdens største kriminelle bander mister fotfestet. Jeg fatter ikke hvorfor folk har slik trang til å kontrollere andre menneskers handlinger mot sin egen kropp. Jeg snuser og drikker, andre snorter, knipser eller tar seg ei bønne.Personlig så mener jeg at vi må ta større ansvar for våre egne handlinger. Ok, er du alkoholiker, så får du ikke fri behandling for skrumplevra di, snuser du så får du ikke fri behandling for leppekreft, lungekreft og strupekreft for røykere osv. Selvpåført skade, bør IKKE dekkes av våre felles midler. Nå står jeg personlig i fare for å få skrumplever OG leppekreft, siden jeg har relativt høyt alkoholkonsum og ikke minst at jeg snuser som en tulling, jeg burde tatt konsekvensen av det.

 6. Isaak8Isaak sier:

  >Helt enig med Nikka!

 7. Anonymous sier:

  >Synes det er fint at de tar heroinsmuglere og slikt. Men cannabis bør legaliseres! Det er min kropp – jeg bør få bestemme hva jeg putter i den. Hvis jeg skulle få en dødelig sykdom av å røyke cannabis så hadde jeg med glede betalt for det selv. Selv om ingen har noen gang dødd av cannabis.

 8. Boombaby sier:

  >Legaliser, men reguler!Ellers helt enig med M.T, det nytter ikke å kaste penger på dette problemet. Vi har gjort det i over 40 år, og snart må det bli groteskt åpenbart for alle at det ikke forsvinner på den måten.Flott at du engasjerer deg, fortsett med det:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s