>Hvorfor lyver de rødgrønne om pappaperm?

>De rødgrønne er utrolig stolte av at de har gitt alle norske pappaer rett til 10 ukers permisjon til å være hjemme med sine små. Derfor er de veldig sinna på Høyre som har bestemt seg for å TA denne viktige retten fra de stakkars pappaene. Dette er i hvert fall det de rødgrønne vil at du skal tro. Derfor har de brukt en hver anledning til å presse denne virkelighetsforståelsen over hodene våre. De rødgrønne GIR papper rett til pappaperm, Høyre TAR FRA pappaer rett til pappaperm. Enkelt og greit, godt mot ondt.

Sannheten er en helt annen. Hvert år er det mange tusen pappaer som ikke har noen som helst rett til pappaperm, og jeg er en av dem. Felles for oss alle er at våre barns mødre ikke er i fullt arbeid. Min samboer er student, og har gått hjemme i noenogførti uker med fødselsstipend fra Lånekassen, mens jeg må ordne meg pappaperm på egen hånd. Ellers er det pappaer hvis barns mor er hjemmeværende, arbeidsledige osv. som nektes denne retten som i følge de rødgrønne er så ekstremt viktig at den er helt uunnværlig.

En kan lure på hva årsaken er. De rødgrønne presenterer et bilde av at de gjør så godt de kan, og kjemper med nebb og klør for at alle skal få denne utrolig viktige retten. De forsøker så godt de kan, men har «ennå ikke fått det helt til». Men hva er det egentlig de kjemper mot? De rødgrønne har flertall på Stortinget, og kan dermed vedta hvilke lovendringer de enn måtte ønske. De rødgrønne administrerer en pengebinge som aldri noensinne har vært større, og hver eneste måned forsyner de seg med mer penger fra oss papper gjennom skatter og avgifter. Hva ville det koste å gi denne utrolig viktige retten til alle papper, i forhold til f.eks. å bygge et operahus? Ingen verdens ting! Det er snakk om småpenger! De hadde gjort det med det berømmelige pennestrøket om de virkelig ville det!

Men det gjør de ikke. De rødgrønne liker å gi inntrykk av at de vil gi alle pappaer rett til pappaperm, mens de egentlig ikke har noen lyst til det. For, er det noe de rødgrønne frykter, så er det at pappaer skal benytte denne retten til å være hjemme samtidig som sine barns mødre. Da forsvinner nemlig det som i de rødgrønnes øyne er hele poenget med pappapermen; dens funksjon som sosial ingeniørkunst i «likestillingens» tjeneste. Pappa SKAL være hjemme alene med barnet, ellers ingen pappaperm. Så da må vi hvis barns mødre potensielt kan være hjemme samtidig med oss pent finne oss i at det plutselig ikke lenger er like viktig å gi pappaer rett til pappaperm.

Men hva har nå dette med Høyres forslag å gjøre? Høyre vil jo ta fra ALLE pappaer denne retten, vil de ikke? At de fleste papper får være hjemme med barn en periode er jo mye bedre enn at ingen får det? Igjen, dette er det de rødgrønne vil at du skal tro, slik at de slipper å måtte forklare hvorfor de er så lite lystne på at alle skal ha den samme retten til pappaperm. For sannheten er jo at Høyre ikke har tenkt til å nekte noen noe som helst. Høyres forslag rører ikke ved en uke av den totale permisjonstiden. Alt det gjør er å fjerne tvangen de rødgrønne er så glade i. Under Høyres forslag vil foreldrene selv kunne velge hvordan de skal fordele permisjonen seg i mellom. De eneste som tar pappaperm fra noen er de rødgrønne som tar 10 uker av den totale permisjonstiden fra foreldre som ikke fordeler permisjonen slik de rødgrønne har bestemt at er best for alle.

Jeg skriver det igjen, slik at det blir lettere å lese: De ENESTE som tar permisjon fra noen er de RØDGRØNNE som tar 10 uker av den totale permisjonstiden fra foreldre som ikke fordeler den slik de rødgrønne har bestemt at er best for alle.

Ja, uten lovfestet fordeling til far spesifikt er det nok noen som vil oppleve at arbeidsgiver motsetter seg at far er hjemme med barn en periode. Helt sikkert. Og det ville vært dumt. Men kan noen legge fram tall som viser at dette vil gjelde flere fedre enn det antall fedre som nå nektes pappaperm av de lyvende rødgrønne? Selvfølgelig ikke. For de rødgrønne gjelder det å kamuflere egen maktsyke, ikke å vise folk hvordan virkeligheten egentlig er.

About these ads
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til >Hvorfor lyver de rødgrønne om pappaperm?

  1. >jeg er enig med deg i at selvstendig rett til opptjening av permisjon MÅ inn, og jeg stusser litt over det som må være nye regler. Kona var fulltidsstudent når hun ble gravid, men jeg fikk alikevel pappaperm uten problem. Og spar meg for billig argumentering om at TUSENVIS nå går glipp av parmisjon mens at det nok er noen som vil oppleve at arbeidsgiver vil motsette seg permisjon. Vanskelig å sette tall opp mot hverandre for noe som er virkelig mot noe som er potensielt mulig – men vi får se om det er mulig å innhente tall fra Danmark om antall fedre som sluttet å ta permisjon når de fjernet pappa-permen så kan vi ta det derfra.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s