>Knut Arild Hareide: -En innvandrer kan aldri bli norsk.

>I den senere tid har det blitt gjort en del forsøk på å forandre språket i en mer inkluderende retning. Det ene ord eller begrep etter det andre har blitt veiet og funnet for lite politisk korrekt av velmenende politikere og pressgrupper. Ord som neger og sigøyner, ord vi vanlige folk fortsatt bruker enten dere i intelligentsiaen tror det eller ei, som de nøytrale og naturlige deler av språket de er, samt begreper som ikke-vestlig innvandrer, har alle blitt forsøkt feid under teppet. Det siste ordet som ikke er kosher nok for de PR-kåte velmenende er annen generasjons innvandrer.

Denne gang er det KrFs Knut Arild Hareide som har sett sitt snitt til å score noen billige poenger i agurktia. Barn av innvandrere skal ikke lenger kalles annen generasjons innvandrer, begrepet skal erstattes med første generasjons nordmann, slik at oss dumme vanlige mennesker skal forstå at de også er nordmenn. Med det går Hareide på snørra i sin egen agurksalat, og avslører at han selv sliter med noen tvilsomme holdninger. For, hvis barn av innvandrere er første generasjons nordmenn, vil det si at deres foreldregenerasjon, de som innvandret til Norge uansett ikke kan bli nordmenn. Altså, har du flyttet til Norge kan du etter Hareides mening aldri noensinne bli norsk nok. Du er en utlending, en innvandrer, en fremmed. Slipp lutefisken og lusekofta, og kom rolig ut med hendene over hodet, du er tiltalt for å være not quite Norwegian enough,

Hvis du leser dette, Hareide, så føler du deg kanskje som oss vanlige mennesker som igjen og igjen får beskjed av intelligentsia og politikere at språket vårt ikke er politisk korrekt nok og må saneres i Det Politisk Korrektes Navn. Du har nå opplevd at det du sier blir tatt i absolutt verst tenkelige mening, og du er blitt tillagt et synspunkt du sannsynligvis ikke har. Du har nå blitt tillagt en ganske så avskyelig holdning overfor andre mennesker du sannsynligvis ikke innehar. Føles det bra? Tenker ikke det. Vil du eller noen andre lære noe som helst av det? Nah, tenker ikke det heller. Den deilige PR-boosten og bonuspoengene man kan hente ved å bygge seg slike vindmøller for så å gyve løs på dem smaker vel så altfor, altfor godt. Det er så mye enklere når man bare kan drite i hva folk faktisk mener med ordene de sier, og heller tillegge dem sin egen subjektive tolkning som den endelige objektive sannhet, for da slipper man å forholde seg til de virkelige problemene som er så kompliserte og vanskelige å score bonuspoeng på.


About these ads
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s