>Hvorfor åpenhet bare om inntekt og skatt?

>Åpenhet er viktig! Klart du skal kunne klikke deg anonymt inn på en webside og finne ut hvor mye naboen tjener og skatter, sånn for å sjekke om skattesystemet er rettferdig lissom! Men, hvorfor gjelder den åpenheten som skal vise at systemet er legitimt og rettferdig kun for skatt og inntekt?

Åpenheten må selvfølgelig gå den andre veien også. NAV må offentliggjøre sine registre slik at vi kan sjekke hvor mye trygd naboen mottar, sånn for å kunne se at systemet er legitimt og rettferdig. Så kan vi jo varsle øvrigheta om naboen vi veit jobber og kjører feit Audi samtidig mottar trygdeytelser.

Det er klart man kan peke på mulige negative konsekvenser av dette, og for de som får sin trygd på utstilling kan det kanskje oppleves ubehagelig, men det er jo selvfølgelig mye viktigere at man selv kan se at systemet er rettferdig.

Eller kanskje vi skal gjøre noe med det at alle kan stikke de anonyme, brysomme nesene sine ned i andres inntekt og skatt?

About these ads
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s