>Bokavtalen – lovlig korrupsjon og kartellvirksomhet.

>Fra 1996-2009 skal Veidekke og NCC ha samarbeidet om markedsdeling og prissetting. Dette, såkalt kartellvirksomhet, har gjort at de har kunne skru prisene opp uten brysom priskorreksjon i det konkurranse om anbud tvinger prisene ned. Kartellvirksomhet er strengt ulovlig og slås hardt ned på av Konkurransetilsynet.

Bortsett fra, selvfølgelig, når det er våre elskede lederes venner som driver kartellvirksomheten. Bokavtalen er navnet på kartellvirksomheten som begås av Bokhandlerforeningen og Forleggerforeningen, som med velsignesle fra staten avtaler seg imellom hva bøker skal koste. Dette gjør at de grådige bokpusherne kan putte massevis av penger ned i lommene sine uten brysom priskorreksjon, på din og min bekostning.

Logisk? Nei, ikke for et vanlig menneske. Men, politikk er kunsten å straffe ens fiender og belønne ens venner. Og bokhandlerne og forleggerne er tydeligvis gode, gode venner med våre elskede ledere. Såpass gode venner at det nå til og med er snakk om å få den lønnsomme Bokavtalen inn i Norges lover slik at forleggere og bokhandlere ikke bare kan stappe lommene fulle av deilige tusenlapper, men også gjøre det i visshet om at loven bringer stabilitet inn i korrupsjonen.

Vi som har gått over til å lese e-bøker har erfart at å «miste» muligheten til å lese norske bøker ikke er noe særlig til tap. Er du skeptisk til grådighet og maktmisbruk og tilhenger av rettferdige spilleregler for alle bør du kanskje vurdere å velge bort bøkene disse parasittene tjener pengene sine på.

About these ads
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til >Bokavtalen – lovlig korrupsjon og kartellvirksomhet.

  1. Tilbaketråkk: E-boka, visstnok et underlegent produkt. « rabiatius

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s