Dere er fittehøl alle sammen!

Hver gang jeg tror rasismehysteriet, vår tids massehysteri, ikke kan bli noe verre, kommer det en Timbuktu eller en Tschawe og et samlet mediekorps og twitterati og beviser det motsatte. En kar kom med en teit vits, og alle eksploderer. Herre min jævla gud.

Ingen bryr seg med å vurdere om det faktisk ligger noe rasistisk bak det famøse mokkamannutsagnet, Plumbovokalisten er skyldig fordi noen oppfatter det slik. Antirasistisk senters Kari Partapouli, – Fra Plumbos side er det ikke nødvendigvis ment som en rasistisk kommentar. Men en ting er hva intensjonen var, det viktige er hvordan det mottas. Skulle likt å se dette prinsippet spre seg til rettssalene, alle er skyldige fordi aktor oppfatter dem slik. Slutt på å bruke huet. Slutt på toleranse. Slutt på dialog. For dialog krever at man faktisk prøver å sette seg inn i hva det er den andre forsøker å si. Hvordan skal vi kunne sameksistere under slike forhold? Hvordan skal man kunne forholde seg til «minoriteter» når man vet at den minste misforståelse av noe man sier eller gjør vil føre til en dom for den verste moralforbrytelse man kan begå i Det Nye Norge, rasisme? Rasismedommen er nådeløs og endelig. Det finnes ingen beviskrav, ikke noen uskyldspresumpsjon, ingen ankemuligheter. Skyldig til det motsatte er bevist, og fortsatt skyldig selv om det motsatte er bevist.

Som om ikke selve hysteriet var sinnssvakt nok, hvordan folk unnlot å reagere på reaksjonene gjorde det hele mange ganger så sprøtt. Tschawe Baqwa fikk slippe unna med å kalle Plumbovokalisten for et jævla fittehøl offentlig. Å komme med en vits som ikke nødvendigvis var rasistisk er altså helt utilgivelig, men å gjøre noe helt klart sexistisk som å bruke det kvinnelige kjønnsorgan som et skjellsord, det er visst helt OK i det politisk korrekte Norge. Greit, notert. Dagbladet videreformidlet gledesstrålende kjendisers moralske indignasjon over Plumbovokalistens feilslåtte spøk. Blant dem var Axel Hennie og Tone Damlie Aaberge, som begge oppfordret til å svare på spøken med vold. Førstnevnte ville bli skuffet over hip hop-Norge om det ikke ble delt ut en flathånd på nachspielet, Damlie Aaberge mente Plumbo fortjener FIK. Dette var det selvfølgelig ingen som reagerte på. I det politisk korrekte Norge er nemlig slik helt kosher.

Vel, da veit vi hvordan det ligger an. Alle dere som deltok i massehysteriet er altså noen jævla fittehøl. Jævla klitorisvaginakvinnehorefitter hele bunten. Jævla kjerringer. Bitches and hos. Horunger! FITTER! FITTETRYNER! FITTEHØL! FITTESAFT FITTE MEG HER OG HORE MEG DER! Og dere fortjener å få en kniv stukket i øyet og bli tvangsforet deres egne nyrer og levre. Og dere fortjener et balltre i trynet og en slegge i kneskålene. Og dere bør deles opp i mange, mange små deler og serveres til barnehagebarn som leverpostei! Er det ikke deilig å kunne opprettholde en slik sivilisert kommunikasjon som er helt fri for slike groteske rasistiske utspill?

Dere er fittehøl alle sammen!

Edit: Skyldte først på Aftenposten for ukritisk å ha videreformidlet Hennies og Aaberges voldsoppfordringer, og har nå rettet skytset mot riktig smed takket være tips fra Jenny. Takk, takk.

Edit 2: Fittehølet Tone Damlie Aaberge er visst en rasist hun også.

Edit 3: Som takk for alle positive tilbakemeldiger, slenger jeg opp en liten play-by-play-analyse av Den Store Krenkelsen. Synes veldig synd på gutta boys, som ble så krenket at de lo seg halvt i hjel.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

244 svar til Dere er fittehøl alle sammen!

 1. Jeanette sier:

  Helt genialt…Denne skal deles med alle jeg kjenner :-)

  • Hjalte Børkjell sier:

   Rasisme går kun på mottaker og ikke hvem som ser de. Jævla innskrenka hjerner som finns i Norge som ikke skjnner en drit…

  • sier det her, siden jeg ikke kunne komentere direkte: Inleggsforfatteren bruker ordet kosher… det sier endel. jeg vet at den tankegangen har fått lov til å totalt dominere tankegangen i USA, men jeg håper at det aldri blir tilfelle her i landet. I forhold til den utrolig dumme spøken: som Freud lærte oss, det er «glipper» som viser hvem vi virkelig er. Den som kun tar spøk for spøk, og alvor kun alvorligt, han og hun har faktisk fattet begge deler dårlig (Piet Hein) Om rabiatus: du røper hva og hvem du er, med ordvalget… hvilke begreper du forholder deg til. og det er ganske fjernt fra min verden

   • rabiatius sier:

    Interessant. Det hadde vært enda mer interessant om du kunne si litt mer direkte hvem, og hva, du mener jeg er. Slik det ser ut for meg burde jeg plutselig ha veldig lyst til å jobbe med finans, amerikansk underholdningsindustri eller diamanter. MAZEL TOV!

   • Skeptisk sier:

    what? og hva er det jeg leser mellom linjene her da? Denne kommentaren sier ekstremt mye mer om deg, enn innlegget til rabiatus.

   • Siv-Ingvilds egen medisin sier:

    Så du reagerer på at forfatteren bruker et jødisk (men ifølge språkrådet også norsk) uttrykk i artikkelen sin altså? La oss lese litt mellom linjene dine:
    Et av dine store argument starter med med «som Freud lærte oss:», og du følger opp med å sitere Piet Hein. Hva sier det om deg? De eneste intelligente elementene i innlegget ditt er plagiert av andre, ergo er du selv antagelig vis lite vellykket akademiker som kun innehar elementære ferdigheter som det å kunne lese og søke på google, men mellom ørene dine befinner det seg beklagelig vis lite annet. Hvis jeg skal gjette fritt, tipper jeg du var en skikkelig lesehest på videregående, og du har nå gått et par semestere på universitetet (gjetter på Psykologi, siden du mener Freuds utsagn lærte «OSS» å tolke andre, og du prøver deg på litt dårlig psykoanalyse alerede). På den annenside kan jeg jo alltids ta feil: du kan også være en skinnhellig middelaldrende dame som har sett ALT for mye på Criminal Minds.
    Resten av innlegget ditt sikter du til en suspesifisert «totalt dominerende tankegang i USA» og kritiserer bruken av ordvalget til forfatteren ved å hevde at ord som Kosher er fjernt fra din verden. Og til slutt presterer du å feilstave alvorlig (med en «t» på slutten), så det blir et dialektord.

    Så nå skal jeg gjøre noe dumt, akkurat som deg: jeg skal, utfra den lille informasjonen du har gitt meg med det teite utsagnet ditt gjøre en generalisering over hele identiteten din! Klar?
    Du er en snørrhoven, politisk korrekt dame fra bibelbeltet, som ikke liker jøder (funfact: Freud var av jødisk avstamning, betyr det at du skal slutte å sitere ham?), men som har trivielle kunskaper om psykologi og litteratur og en høyere utdannelse av enten lavere grad eller uten noen grad i det hele tatt. Stemmer det? Er det slik du er? For hvis ikke, har du satt deg selv i et dårlig lys.

    Shalabais!

   • Martin sier:

    Hva sier det om personen om man bruker ordet kosher? Hva med «pakkis» (Tone Damli)? Hva med «fittehøl» (Tshawe). Var det også her snakk om en freudian slip? Tone Damli´s virkelige jeg er en blodrasistisk nazihhore? Tshawe er i virkeligheten misogynistisk voldtektsmann? Dette er slutningene vi kan trekke dersom vi skal følge opp ressonnementet ditt. Hvem er du i virkeligheten Siv Ingvild Thirud? En gudommelig allvitende engel som sitter der oppe i himmelen og skuer utover de syndige mennesker som befinner seg så fjernt fra din verden, eller er du bare en fordomsfull selvgod akademiker med et leit tilfelle av frelsersyndromet?

  • Morten Olsen sier:

   Liker IKKE den artikkelen. Formuleringen «rasismehysteriet, vår tids massehysteri» mener jeg er dekkende for forfatterens ståsted, og mokkaspøken er kun en anledning til å spre eder og galle og å devaluere den viktige kampen mot rasisme. En rekke halv og usannheter, påstander uten dekning, raljering med Tshawes utsagn etc etc leder opp mot budskapet om at kampen mot rasisme er teit og hysterisk, det samme de som påpeker rasisme. Etter min mening en støtende smårasistisk artikkel, med noen billige innlagte Stutum poeng.

   • rabiatius sier:

    Wow. Her blir jeg beskyldt for regelrett løgn og rasisme, og det av noen som ikke engang har anstendighet til å påpeke hva som er usant, og hva som er rasistisk. Det er slike som deg som devaluerer kampen mot rasisme. Skru på hjernen, les innlegget mitt en gang til, og argumenter for påstandene dine. Eller hold kjeft!

   • Skeptisk sier:

    Rabiatius – slike som Morten Olsen må man bare ignoere. Det er bedrevitere som følger populistiske meninger, og spesielt politisk korrekthet – uten å vite en døyt om saken. Det er lett å anklage folk for rasisme. Spesielt om vedkommende er norsk og hvit. Men jeg tør nesten å påstå at de hvite opplever ekstremt mye rasisme den dag i dag, uten at noen legger merke til det. Hvite kvinner er også ganske utsatt. Vi skal faktisk måtte finne oss i en del bemerkninger bare ved å gå gjennom byen. Til og med antasting. Men ettersom vi er så heldige å være etnisk norske kvinner – ja, så kan vi ikke rope så høyt, for «generelt sett så har vi det jo veldig bra» – til kvinner å være. ;P

 2. Rune Fardal sier:

  Klare ord for pengene… slik er det blitt i vårt «åpne» samfunn. Egentlig er dette et meningspoliti, hentet rett ut i fra de krefter i vårt samfunn som vil hindre oss i å gi utrykk for kritikk mot makten. Når en liten uskyldig vits skaper et slikt hysteri, hvem vil vel da si sin politiske mening og bli hengt ut av det samme meningspoliti.

  Dette er akkurat som Brian som sa «JEHOVA» ……»Blasfemi… he said it again»

  • thomasberg sier:

   Hei Rune

   Hvorfor setter du «åpne» i anførselstegn? Har vi et lukket samfunn?

   Hva mener du med at dette «egentlig» er et «meningspoliti»? At alle som protesterer er organisert på samme måten som et politi er organisert?

   Hva mener du med «de krefter i vårt samfunn som vil hindre oss å gi utrykk [sic!] for kritikk mot makten»? Hvem er «makten» i denne saken?

   For hvem er denne vitsen «uskyldig»?

   • Vidar sier:

    For meg er den vitsen uskyldig, vi nordmenn blir kalt poreter, hvitinger osv av utlendinger, bryr vi vårs? nei vi har ikke skam over vår egen hudfarge, det bør heller ingen andre ha.. de som mener det var rasistisk må prøve og forstå at det virka ikke så negativt lada ^^ men seff krangel og diskusjon er gøy! ikke rart det blir krig i verden ;)

   • Humor argumenterer bedre enn sakelighet sier:

    Vel, Thomas, selv om Runes argumenter var dårlige, og formuleringene enda værre, uttrykte Youtube-klippet et godt poeng.

 3. «Every age develops its own peculiar forms of pathology, which express in exaggerated form its underlying character structure.» sa Christopher Lasch om McCarthyismen.

  Da jeg var ung, leste jeg om 50-tallets heksejakt, om liv og karrierer som ble ødelagt av irrasjonelt hysteri. Jeg forsto det dithen at dette ikke var bra. Nå står Plumbos MGP-deltakelse på spill over det som meget tydelig var en feilslått vits, og jeg har vel ikke et sekund tro på at NRK vil tillegge dem noe annet enn de verste intensjoner. Mannen ba ydmykt om unnskyldning 10 minutter senere, og de andre involverte hadde langt på vei stått seg bedre ved å utvise storsinn.

  Forøvrig kan jeg heller ikke huske å ha lest om sinte Frp-folk som har helt champagne på hodet til Ane Dahl Torp etter at hun kalte dem både onde og dumme i rikspressen.

  • PolitiskUkorrekt sier:

   Nei, men jeg husker en Lillebjørn Nilsen som fordi han var uenig i FrP`s politikk, tømte en halvliter øl i hodet på daværende stortingsrepresentant for FrP, Vidar Kleppe

   • Spaceman Spiff sier:

    Og ingen ble vel straffet for det… Men om de kaster en kake på Kristin Halvorsen, så blir de truet med flere år i fengsel…. Noe man ellers ikke hadde fått for drap i dette hysteriske landet….

   • Marsipankake sier:

    For å videreføre det Spaceman Spiff snakket om, svarer her pga. jeg ikke kunne svare direkte under hans svar.

    Mannen som kastet en kake på Kristin Halvorsen risikerte ikke kun et par år, men 15 år i fengsel pga hendelsen…

   • Hvite Petter sier:

    Det e fordi de jævla politikerne misbruker makta si. Ka ho verd mye peng ho Halvorsen eller? 15 år i fengsel for den fitta?? Enn de som voldtar barn? De sitt vel i 10-15 år for det… Så er det like ille??

 4. Samtidig som hykleriet og dobbeltmoralen runger gjennom salen som gledelig lar seg underholde/tiltale av norsk musikks elite som er så fulle/høye at de ikke er klar over hva de sier, engang. Hvor mange år siden er det Paperboys stjal overskriftene da de holdt takketale mens de var høyere enn Postgirobygget? Det har ikke blitt noe bedre med årene, egentlig, men det har tydeligvis blitt mer akseptert. Så det er greit å vise våre barns store forbilder under tung alkohol-/narkotikarus, men en feilslått spøk, som jeg under omstendighetene sliter med å se var rasistisk ment i det hele tatt, skal slås opp og blåses opp så til de grader ut av proporsjoner? På tide å se seg selv i speilet.

 5. Fantastisk innlegg. Fikk meg til å tenke på denne:

  • Øyvind Stensveeen sier:

   Et genialt innlegg som setter denne «debatten» i riktig perspektiv. Vi er i ferd med å bli helt USA-politiskkorrekte og lager storm i vannglass av det minste tull. Det er lett å være enig i at det var en dårlig spøk, men videre alvorlig er det da virkelig ikke.

   De som slipper unna er dramadåsa Røthing som helte øl, ikke sjampanje, i hodet på en angrende Plumbo. Videre, den oh-så-sårede Tschawe som, etter at han hadde skjønt at han var såret, kalte Plumbo-nissen for «fittehøl» – og slapp unna med det. Herregud.

 6. Anders sier:

  Spøken var relativt dårlig og åpenbart veldig lite gjennomtenkt, av typen man heller bare ytrer til dem man allerede kjenner og er venner med (ingenting er som litt hverdagsrasisme innad i vennegjenger), men jeg må si meg enig i alt som blir skrevet her. Satt og nikket samtykkende gjennom de første avsnittene og lo høyt av det siste, perfekt innlegg!

 7. Edvin Vik sier:

  Herlig,made my day, med en avslutning som ga meg gapskratt. Men hvorfor «teit vits»? Viser ikke det at selv rabitus har latt seg bevege av rasismehysteriet? Hva er problemet med «mokkamann»? Skulle ikke det være båd dekkende og flott, et kompliment, som nødvendigvis må misforstås, i rasimevanviddets navn, også av rabitus?

  • rabiatius sier:

   Du store, der falt jeg for eget møkkagreip! Nei, jeg var nok så ivrig på å skrive at jeg ikke tenkte så veldig mye over akkurat innledningen, måtte bare få den ut av verden slik at jeg kunne begynne på godsakene. Hadde heller ikke sett selve opptrinnet heller, så det virket lurt å kunne ha litt «plausible deniability» om akkurat den bæsjen traff vifta. Men nå som jeg har sett det som skjedde med egne øyne kan jeg jo ikke si annet enn at vitsen var så morsom at selv Madcon lo seg halvt i hjel av den, og da kan del vel ikke være teit?

 8. Roar sier:

  Et lite skråblikk; Blokkhus i Plumbo sa ‘Mokkamann’, Tszchawe tok helt av med et vell av div uttrykk.. Kaizers-vokalisten helte champagne over hodet på Blokkhus.. Alle har sin mening om det, og mere til.. Noen mener noe om Tzschawes tidligere utsagn om ‘bleikinger/bleikfiser’+ + Er det ingen som mener noe om Kaizers organist/pianist/tangenttrykker, som har på gassmaske når han spiller?? Hvis en tenker litt historie ang gass, så er det ÈN tanke som fort renner meg i hu.. Men det skal vel kanskje være sånn..??!!

  • Ronald Kern sier:

   Kjempepoeng!!

  • olee sier:

   Historie anngående gass…. Dette blir litt vel søkt, beklager.

   • Boble sier:

    Akkurat. Det er poenget.

   • Arne sier:

    Nei, overhodet ikke, for som fintfolket argumenterer mot Plumbo nå – det er ikke hva senderen mener med budskapet , men om hvordan mottaker tolker det. Så hvis det første Roar kommer på når han ser en gassmaske krenker han, så er han krenket, og hvis da ikke Kaizer sier unnskyld til han så er de også fittetryner som forjener fik og pils i håret..

   • Maja sier:

    olee; for meg blir det også litt søkt at «mokkamann» er ment rasistisk.

  • magz sier:

   Det er ett JÆVLA bra poeng! vi får slutte å bruke gassmasker der det er nødvendig i f.eks redningsarbeid/brannslukning/militære øvelser.. for hitler brukte jo gass!

   freaking flawless logic. håper virkelig natural selection tar seg av det!

 9. Sebastian sier:

  Det her er jo tatt helt ut av kontekst! Tror du virkelig folk ville reagert sånn hvis de ikke hadde grunn til å være sinte? Det er en helt spesiell situasjon, folk kaller ikke hverandre «fittehøl» på nasjonal Tv uten grunn, og selv da bør det være en særs GOD grunn for det! Jeg er enig i at det mest sansynligvis ikke var ment rasistisk, i så fall kunne man jo anklage Frode Øverli for å være rasistisk og, men det vet vi jo at han ikke er og den stripa som ble trykket i Metro var strengt tatt ikke spesielt støtende – men det er fordi vi kjenner KONTEKSTEN! Nemlig at både Rutetid og Pondus er et univers hvor den typen humor lefling med karikaturer forekommer svært ofte. Ingen tar seg nær fordi vi vet hvor harmløst det er. Å derimot kalle Madcon for mokkamenn stiller Plumbo seg som særs lite bebreidende ovenfor sin egen evne til å underholde med «bydgehumor» eller hva pokker man skal kalle det, fordi de burde vite bedre. For å skape et inkluderende samfunn er man helt avhengig av at man har toleranse for hverandre, men man skal også ha respekt – ikke nødvendigvis det samme! Toleranse for hverandres humor og at folk er forskjellige på godt og vondt! Men også respekt for hverandres grense. Jeg skal søren meg skrive under av at jeg er lei av å høre om svarte amerikanere som fremdeles gnåler over slavetiden og forsøker å skaffe seg noen billige sympatipoeng på noe dagens hvite har særdeles lite skyld i – det blir som å si at alle tyskere idag er noen «jævla nazier», en annen type argumentasjon i dagens samfunn jeg også har begynt å gå veldig lei. Men faktum er at noen mennesker er hvite, andre er svarte og svarte har fått betydelig mere drit opp igjennom tiden for nettopp det enn det hvite har – det er ikke til å komme fra og det er det som blir konteksten her! Plumbo tenkte kanskje at «dette tåler de vel å høre?!» og mulig at de innerst inne gjorde det, men foran så mye folk, på nasjonal tv, på spellemannsprisen? Særdeles dårlig timing. Ikke morsomt. Ikke intelligent. Jeg syns du skal åpne for at mennesker er mer følelsesstyrt enn du antakelig tror og godta at det som skjedde nå var et produkt av det. Jeg tror ikke noen ville reagert slik uten en betydelig solid grunn.

  • agrete sier:

   Dårlig spøk. Usedvanlig ugjennomtenkt. Men rasistisk? Nei, det klarer jeg ikke å få den til å bli. At Madcon hisser seg opp og at artist-Norge buer, det synes jeg er en overreaksjon på grensen til det useriøse. At Tshawe får si det han sier uten at noen forlanger at HAN skal beklage, er mye verre enn at noen som akkurat har vunnet en pris lirer av seg en lavpanna fleip som han umiddelbart begriper var dumt sagt og prøver å berge inn med «kødda!»

   Får være måte på å være hårsår.

  • Bjørn Gau sier:

   Har man glemt at Madcon selv har kommet med uheldige uttalelser på TV? Bleikfiser, blå-hvite negre, her var det så mye hvitt publikum at man blir snøblind….osv. Har man ikke da kastet den første stenen? Er det da så rart at man tror at Madcon tåler en fleip? Tror forøvrig ikke at vitsen var planlagt. Men at den datt ut. Det er vel ikke denne type utsagn man skal bli fornærmet over. Det er nemlig den virkelige rasismen som utøves som det bør være mye større fokus på. Også fra Madcon og artist-Norges side! Madcon spiller ut Timbuktu-kortet. Og det funker bare ikke. Det blir bare trist.

   • Morstol sier:

    Jeg tror nok de har en del erfaringer med «uheldige uttalelser». Etter å ha bodd i Norge i mange år, kunne de vært spart for slike lite gjennomtenkte vitser på direkten. Jeg er enig i at det er verre med rasisme på andre områder, men for en som er vant til en del smårasisme hele tiden, er det tøft å bli møtt med bare en slik mokkaman-uttalelse av prisvinnerne. Det er ikke vi hvite bleikinger det handler om.

  • Tine sier:

   Kunne ikke vært mer enig :-)

  • Adler sier:

   Sebastian: Du er opptatt av konteksten når du unnskylder Tshawe, og angriper Blokkhus. Akkurat det synes jeg er underlig. Jeg synes du, som så mange andre, tolker for mye inn i det Blokkhus sa. Slik jeg tolker det, så var det et tåpelig forsøk på et ordspill, som Blokkhus fant på det og da. Så lenge det faktisk er rimelig åpenbart at det var nettopp det, hvorfor skal så mannen så til de grader uthenges lenge etter at han har lagt seg langflat og unnskyldt seg?

   Dersom man visste at intensjonen var å såre, å være rasistisk, DA hadde diffusjonen vært

   • Adler sier:

    Slutten forsvant. Det skulle stå: DA hadde situasjonen vært en helt, helt annen.

  • Brumle sier:

   Hvor mange som reagerer på samme måte trenger vel ikke si noe om hva som er riktig reaksjon…

  • Fillern sier:

   Hva folk finner støtende er like individuelt som det er personer i denne verden. Det er svært udemokratisk og høyest intellektuelt hemmende å skulle ta hensyn til hva alle fintfølende personer i verden skal føle støtende eller krenkende. Politisk korrekthet er rett og slett udemokratisk og på mange måtet en tilslørt form for undertrykking av ytringer og meninger. Det burde vært straff nok at ingen lo av vitsen…

  • For det første er det ikke Plumbo som har sagt dette, med ett av medlemmene i Plumbo. Det var ikke Kaizers som helte pils i hodet på Lars heller, det var Terje i Kaizers.

   Dette var et ordspill, en spøk, som gikk litt feil. For at dette skal være rasisme så må vi vite tanken bak og den må da være at Lars mener at fordi de er mokkafarget (mocca) og litt i overkant beige i huden, at de er mindre verdt enn hvite. Jeg tolker det ikke dit hen og vet du, han beklaget også umiddelbart!

   Som det har blitt sagt allerede så har Madcon lirt av seg fittehøl, bleikfis, mongo (om de med downs syndrom) og så videre. Det er lissom greit?

   De må slutte å ta seg selv så jævlig selvhøytidelige og overse en spøk som kanskje var litt malplassert.

  • Tror uttalelsen kom i mangel på hva han skulle si…i overraskelsen høye glede over Prisen. Dette var veldig harmløst…man blir kanskje litt «sjokka» med en gang…men…Ærlig talt så kom vel utsagnet i en gledesrus…og la oss få lov til det da. Vi får være så ruse.Men enig I at mye av den «diskrimineringen» av oss nordmenn burde vært slått hardere ned på…bare en flybillett hjem…!! Kanskje!

  • conniemoff sier:

   godt sagt sebastian!!!

  • du er litt på vidda, hvis ikke man kan spøk om ting, så kan man helleri kke ufarliggjør det, og alle mennesker har en instintiv skepsis til fremmede ting/mennesker, og når madcon selv, kan tulle med «bleikfisene» fra Norge, så må de for fanken tåle å høre det igjen,
   vi nordmenn er ikke så hårsåre, det er svært få av oss som vil gå i kjelleren av å bli kalt potet, ENDA ferre som vil vifte med rasist kortet, men vi forventer og at vi kan ta igjen…!
   Plumbo sin vits var ikke særlig smart, men den mobbe kampanjen som kom etterpå, viser hvor lite smarte resten av kjendis norge er… heldigvis at det er blitt bedt om unnskyldning fra de aller fleste kantene, men allikevel.

 10. Jeanette sier:

  Godt skrevet!!!

 11. NS sier:

  Heilt fantastisk godt skrevet:):) denne er delt med verden !!!

 12. mini sier:

  Mye syting å klaging på madcon..
  Vi kan jo fan ikke noe får at dem e mørkhuda..

  Så en liten spøk må dæm nu tåle;)

  • im sier:

   Blir stadig overraska over slike kommentarer.. Du skriv «Vi» Og «Dem». Du set menneske i «bås» utifrå hudfarge. Det er rasistisk det.

   • Ruben sier:

    For det første. ja, jeg er helt enig i at en slik oppfatning av hudfarge er rasistisk og forferdelig synd. fordi det tyder på en fundamental rasisme som er vandskeligere å trekke ut i lyset og få gjort noe med. Men jeg har såpass tro på menneskeheten at jeg velger å tro at den du svarte på faktisk refererte »dem» til gutta i Madcon, ikke bare alle med en mørkere hudfarge :)

 13. Hera sier:

  Det jeg syns er morsomst med det her er at akkurat DETTE har satt hele vårt samfunn i kok, mer enn på lenge, og gud og hvermann skriver lange, sinte innlegg om hva de mener om det, enten de syntes det var støtende eller helt greit. Det er en kjendiskrangel, egentlig, uansett hvordan du vrir og vender på det kommer du ikke unna det. Skal man hisse seg sånn opp hver gang kjendiser krangler og folk engasjerer seg i det, kan man lage seg sin egen Se & Hør-blogg. Ingen er skadet, ingen er drept, ingen står i fare, men vi «verdensvante» nordmenn som bare trekker på skuldrene når vi hører ting som «krigen i [velg et land] har krevd 1000 nye ofre» f.eks, vi blir helt på styr når noen lar en uheldig kommentar falle, ELLER når vi ser folk bli helt på styr av en uheldig kommentar. Jeg tror vi er litt fittehøl hele gjengen, faktisk. ;)

 14. Jan Sverre Sivertsen sier:

  Ikke bra av Plumbo dette og ikke til å komme fra at det både var usmakelig, dårlig humor og dårlig timing og direkte rettet mot utseendet til Madcon. Hysteriet har selvsagt tatt helt av, men DET måtte de bare regne med når man kan lire ut av seg sånt på direkten og landsdekkende. At Tschawe sine beskrivelser også var usmakelig er jeg enig i, men det ene slår ikke ihjel det andre her uansett.

  • kenneth nilsen sier:

   Trur kanskje plumbo karen ble fullstendig misforstått, jeg tok det nu slik at han kødda med språket til våre etniske landsmenn. De fleste sliter jo litt med æ, ø og å- Møkkamann – mokkamann. Teit spøk, men dog en spøk!

 15. Katya sier:

  Takk for et to-the-point innlegg, kunne ikke vært mer enig. Dette «harmløse» ordspillet fikk jo folk til å reagere på en måte at jeg blir flau over å være blekfis, et menneske i det hele tatt faktisk. Hvorfor tar folk seg selv og sin hudfarge så høytidelig egentlig? Det er jo ikke akkurat newsflash at vi kommer i ulike farger og fasonger.

 16. rob sier:

  Synes d va ein arti spøk.
  å drre støgge utlændinga må tål litt, kor m må itj vi tål fra æm kansje… nån som kan svar på d….?

  • HM sier:

   Svare og svare; Hva faen snakker du om? Hva må du tåle fra utlendinger? Og snakker du om turister, liksom? For medlemmene av Madcon er norske, såvidt jeg vet.

   • Giske sier:

    «Madcon er norske, såvidt jeg vet.»

    – Vel der tar du feil. Norge tilhører etniske Nordmenn.

   • Inge sier:

    Giske. Der er du langt over grensen til rasisme.
    Hvis du har lyst til å kose deg med dine nazistiske holdninger så kan du gjøre det alene.

    Ps
    Jeg kan ikke forstå att moderator ikke sletter den posten der

  • rabiatius sier:

   Jeg skulle veldig gjerne vært i stand til å «svar på d», men på grunn av din dårlige norsk er det veldig vanskelig å forstå hva jeg skal «svar på». Vil anbefale at du tar resten av det obligatoriske norskkurset et par hakk mer seriøst.

 17. rob sier:

  haha, svartingan kan sei ka dæm vil, å lille taslatte norges politikera å dæmmers medsammensvorne tålitj nå å unnskylde sæ å alt d dr, vi e itj rasista blablabla.

  Vi e itj rasista men RASEBEVIST

  svartingan kan sei ka dæm vil som kvitinga å sånt, mn vi bryr åss itj, kansje vi å ska næste gång fårra skrikannes t antirasistisk byrå elj ka drre hykleran kalle å klag kansje, får vi medhold.. nææææææi

  • HM sier:

   Du sier jo egentlig ikke noenting som helst. Og hva er forskjellen på å være rasist og rasebevisst, i ditt tilfelle? For dette høres mørkebrunt og rasistisk ut for meg. Jeg synes heller ikke at utsagnet til vokalisten i Plumbo var verdt all reaksjonen i etterkant. Samme hvor uskyldig den spøken måtte være, går den inn i en historisk kontekst. Rasisme HAR vært et stort problem, vi bør alle passe på hva vi sier. Og det virker som om du har sterke erfaringer med å bli diskriminert som hvithudet? Kan du være så vennlig å sette oss litt mer inn i den erfaringen?

  • twilightzone sier:

   jeg liker at du skriver dårligere norsk enn 90% av alle «svartingan» du rakker ned på. reality check much?

 18. Martin sier:

  Makan til gnålete fittehøl hele gjengen, her sitter disse såkalte tøffe hip hop-folka og nesten griner fordi de ble kalt mokkamenn. Ser ikke helt rasismen her da det er ingenting nedsettende i det ordet, det er ingenting som sier ‘Negre er sånn og sånn’. Er tydeligvis greit å ha rasisme så lenge det går utover hvite, fordi vi hvite har gjort så mye FÆLT. White man’s guilt heter det, og det er noe jævla piss. Jeg skal ikke ta ansvaret for hva slavedrivere og rasister før min levetid fant på, ei heller i min egen levetid så lenge jeg ikke er rasist selv.

 19. SuperAli sier:

  Denne atrikkelen skulle vært fjernet og erstattet med kommentaren til sebastian! Du har fått med alle nyansene i denne debatten, kunne ikke vært mer enig.

 20. lsvarstads sier:

  du glemte, at det også er greit å helle champs i håret på folk og kyle glasset provoserende i gulvet, slik som Taperz orkestras sin bassist mente var moralsk rett.

 21. Einar sier:

  Et befriende friskt innlegg av rabiatius! Takk!

 22. ola nordmann sier:

  i norga kan du vitse om alt. samer,blondiner, feite, tynne, forl som stammer, bergensere, svensker og mye mere. Men hvis du nevner ordene: neger, svart og andtre ting som kan sies om utlendinger da er du rasist. Hvorfor er det så mye værre en å si noe om andre personer her i landet.

 23. Jeg henger meg på her , som den møkkamann jeg er , og forstår ikke helt hvordan det i det hele tatt er et diskusjonstema. Vi må jo alle forstå at ordet neger, for eksempel er sort mann, men å kalde han svart er ikke lov , sa hvem? Så ble ordet mørkhudet innlemmet i vårt språk,og ordet svarting ble borte. Neger kommer fra ordet negro , som betyr nesten svart.Så pass på nyansene, sånn i tillfelle noen skulle ta deg for å utrykke noe du ikke kan synonymene til.
  Jeg er en rasist, sier det jeg mener, bruker de ord som beskriver det jeg vil uttrykke best, Når jeg ser en neger forran meg i bussen, så er han ikke en nyinnflyttet nordmann, men en neger. Blir jeg dårlig behandlet av en nordafrikaner ,eller en søramerikaner ,så bryr jeg meg vel fan ikke hva han kaldes, jeg ber jo svartingen dra til helvete.
  Om en same blir kalt Finn,så er det rasistisk, selv om vi alle mener det heter Fjellfinn. Ordet Same er for søringa.
  En mindre begavet person ,kaller jeg dom ,om han da er det. En idiot er en idiot ,og i rasismens navn ,ikke en korttenkt stakkar , ups,,,,, der tråkket jeg på noen igjenn en som er mindre enn meg,kort, og på en til som ble en stakkar, bare for at jeg ikke kan bedre.
  Skal man gjøre alle til lags ,så bare gi opp. INGEN klarer det. Vår alles politimester willy ,kalte en hottentott for en hottentott, og en spade , for det det er.
  Foresten ,det satt en svarting på kaia å
  og gråt , så kom det en gulhudet innvandrer forbi ,og spurte:Hva sitter du her og skrik for?
  Hvorpå den sorte mannen svarte , jo det kjørte en buss med fjellfinna utfor kaia! Svartingen smilte å sa, men det er jo ikke nokka å skrike etter. Nei svarer gulingen, det er ikke derfor jeg skriker, men for at bussen bare hva halvfull.
  Takk for meg. No skal jeg ha meg negerfitte. Også kalt sjokomus.

  • odd monsted sier:

   godt….bra skrevet

  • Vetle Askerud sier:

   Jeg henger med her, helt til du skriver at du er rasist. Vet du hva ordet rasist betyr i det hele tatt?
   det er en som behandler for dårlig på grunn av hudfarge, etnisitet, relgion osv. Ikke for å angripe deg eller noen andre personlig, men når man kaller seg selv rasist da har man tatt grundig feil..
   Det andre jeg reagerer på er bruken av order NEGER. På spansk betyr ordet «negro» svart, men på i norge er det faktisk ulovlig å bruke ordet NEGER. Bare så det skal sies, så driter jeg langt opp i «mokka» diskusjonen.
   Takk for meg

   • rabiatius sier:

    Det er faktisk ikke ulovlig å bruke ordet neger i Norge. Det er et helt vanlig, nøytralt ord i det norske språk. Forøvrig skal det påpekes at vedkommende som skrev kommentaren du svarte på er det vi på fagspråket kaller for en kjøttpøkk.

 24. amanda sier:

  du er helten min. Takk.

  • Tommy Johansen sier:

   Storm i et vannglass! Og det var ikke,og jeg understreker IKKE ment som rasisme hverken mot glasset eller vannet:-)

 25. Big_Sam sier:

  Dette er meget godt skrevet … Kunne ikke vært mer enig!

 26. Tom Nordstedt sier:

  Respekt! Veldig godt skrevet og skreket, du har redda søndagen min ihvertfall!

  Det viser atter en gang forskjellen på en etnisk nordmann og en innvandret nordmann (direkte og inndirekte) – Ola dunk er bonde og enkel i hodet, men klarer ihvertfall å angre sine synder og be om forlatelse – noe sjelden de innvandrede nordmennene klarer, da det stort sett dreier seg om hat, hevn og sinne.

  Godt nytt år!

 27. Ragnarokr sier:

  Sinnsykt bra innlegg. Skjønner egentlig ikke helt oppstyret rundt det, jeg hørte det men det første jeg tenkte var absolutt ikke at det er rasistisk ment. Dummeste på lenge. For å ikke nevne dobbeltmoral til tusen av de mange som skriker rasist med en gang noe «stygt» sies til en som ikke er hvit. LOL.

 28. mm sier:

  Det mener jeg bestemt at en av de stakkars rasistofrene var under Senkveld – er det ikke like ille å kalle noen en blekfis?

 29. hjortehjerte sier:

  Jeg synes Madcon-fyren skal ut å unnskylde seg for kvinnehatet sitt øyeblikkelig.

  • Yougurtnøtt sier:

   Agree! Når vi først er igang med rasisme og det ene med det andre..hvorfor ikke slå til med litt kjønnsdiskrimingering i samme slengen? Følte seg tråkka på, men istede for å heve seg over det og ta imot unnskyldningen, nei da graver vi oss heller ned til et lavere nivå.

 30. Tøff i Trynet sier:

  Er så utrolig enig! Ja ok, ok vitsen var kanskje skam-dårlig, og jada jada – den kom på feil tid – men når ble det egentlig en forbrytelse å være slumsete i kjeften? Lurer på om alle Fittehøla der ute med hånden på hjertet kan si at de aldri har kommet med en feil kommentar.

  Takk for klar tale.

 31. Kris sier:

  Her var det flere rasistiske kommentarer. selv tshawe prøvde å få frem at plumbo var et fittehøl og i det han så at plumbo faktisk var et fittehøl sto han lenger bak. synd at dem begge skal stå i slike hull og si rare ting.

  i alt «Rasshøl vs fittehøl»

 32. Kybele sier:

  En kan ikke åpne kjeften om man er aleine i sin egen stue uten at noen blir fornærmet slik samfunnet er blitt idag. En gjeng pyser er vi blitt!

 33. Stian-René Espeland sier:

  Leser ikke vanligvis blogger, men her har du fanget min oppmerksomhet. Fantastisk! Jeg bøyer meg i støvet. Utrolig bra observasjoner! Godt noen tar til motmæle. Stå på!

 34. Svein sier:

  Enig med konklusjon, men va d nødvendig med alle fitte metoforan?

 35. Lise Marie sier:

  Edit 3: Det heter «knivstukket», ikke «kniv stukket».

  • Rudolph sier:

   Haha! lær deg og les a mongoloid. «å få en kniv stukket i øyet». Vit bedre før du prøver og bedrevite. Edit 3 hahahahahahaha

 36. Haha…utrolig bra! Rett på facebook :)

 37. linelle sier:

  Dette deles videre! Veldig, veldig bra skrevet. Godt poeng etter godt poeng!!

 38. Hysterin i den masspsykos som den politiska korrektheten utgör är total. Jag blir så jävla less på hycklarna. Totalitära.facistsvin är vad dom är!

 39. kristin kjønsø sier:

  Hvis vi lar være å rakke ned på det svake kjønn, mørkhudede og folk med handicap: kan vi fortelle seierherrene (hvite menn mellom 20 og 50) at de er impotente, barnemisbrukere, tapere. Mange menn
  i denne kategori har en formening at vi må tåle; tåler dere dette da?

  • Hans CO sier:

   Serriøst? Det var det du kunne presse ut? Når du sier «vi» mener du da at det kun er hvite menn mellom 20 og 50 år som rakker ned på andre?

   Eller var det at det kun er greit å rakke ned på hvite menn mellom 20 og 50 år?

   Virkelig? Var det baktanken? Seierherrene?

   Litt vell planta i feminismen? Flott hat innlegg, veldig saklig.

  • Du er smart. sier:

   Tåle dette? Bra du drar alle under en kam…

   Min mening er at hvis dem kan stå på tv og kalle noen for en «blå-hvit neger», ja så får dem tåle og høre noe selv. Problemet til MadCon er at dem sier hva faen dem vil selv, men skriker som en mobbet fjortiss når noen sier noe «slemt» tilbake.

   Eneste du oppnår hos meg med en sånn idiotisk kommentar er å vurdere å slenge meg på «alle kvinner er med i ottar» toget.

 40. Magne sier:

  Herlig skrevet! Ordet rasist har blitt melket så mye nå at det å bli kalt det er synonymt med å være normal. Kaizers-pøbelen, Madcon-fittehølet og resten av haterne burde fått smake det gode gamle spanskrøret!

 41. martine sier:

  Amen!

 42. white rabbit sier:

  Hvor var alle de gode antirasistene da Madcon kalte hvite for «bleikfis»?

  De sier de er mot rasisme, men egentlig er de bare mot hvite. Antirasisme er bare et kodeord for anti hvit.

 43. Daniel sier:

  *slow clap*

 44. Birthe Nystad sier:

  Helt enig. Samtidig tenker jeg,wow,vi er ikke kommet lengre!!! Dette minner om elevene på barneskolen når de krangler. Hvem som sa hva og hvem som skal ha juling,hvem som skal slå osv.osv..Man ser splinten i sin brors øye,men ikke bjelken i sitt eget øye. Neste spørsmål fra journalistene bør kanskje være å få forklaring på hva ordtaket betyr………..

  • Birthe Nystad sier:

   Så e det jo det….sender og mottaker,det e gammelt nytt.Hvordan mottas det som blir sendt….velger en selv om man vil la seg såre?…Tør en spørre om meningen bak et utsagn, for å fjerne tvil…..ja, hvorfor ikke? Eller….

 45. matpakke sier:

  Skulle ønsket at linjebreden var kortere, så jeg hadde giddet å lest innlegget. Den virker bra, men jeg blir trøtt av bevege øynene mine så langt, som dette nettstedet oppfordrer meg til å gjøre…. Klassisk bloggerfeil.

  • Hera sier:

   Det kunne fort bli litt langtekkelig ja… Ikke vondt ment, bare konstruktivt. Kanskje greit å korte ned på noe av det, vi skjønner poenget for det. :)

  • rabiatius sier:

   Om du er for lat til å bevege øynene dine litt fram og tilbake over en skjerm, da er det nok lite jeg kan gjøre for å hjelpe deg.

   • matpakke sier:

    Eller kanskje du som ikke har hørt om effektiv lesing eller har den samme utdanningen som meg til å vite det? :-)

 46. Jeppe sier:

  Solid refleksjon !

 47. Stine sier:

  Takk i like måte.

 48. Hansen sier:

  Nå må vi ikke glemme at rasisme, mot hvite, kalles omvendt rasisme. Hva faen skal det bety? Rasisme er rasisme, men det er tydeligvis bare svarte som lider av det. Det er bra Madcon ikke er en del av vennegjengen min, for her blir alle raser mobba. Jeg vil si at Tshawe er ei fitte, for ingen mann syter så jævlig. Han har også sagt at hverken han, eller Yosef fikk med seg kommentaren før lenge etterpå. Hvorfor ble de da så sjokka på scenen?

  • Simen Hoff sier:

   Mange mener nok at dette er omvendt rasisme.

   Den virkelige omvendte rasismen er når såkalte antirasister ser seg nød til å legge sin klamme, «beskyttende» hånd rundt innvandrere for å forsvare de.
   De klarer jo ikke å stå opp for seg selv – stakkarslige som de er.

   Eller det at de samme antirasitene opererer med et eget sett med krav, forventninger og regler for mennesker med mørk hud. Stakkarene vet jo ikke bedre.

   Antirasistene har desverre ikke kapasitet til å se dette selv :)

  • Alex sier:

   Veldig sant. Rasist er rasist uansett hvilken rase du kommer fra selv. Og, en dritt er en dritt uansett hvilken rase. Derfor plager det meg at jeg ikke kan få si at f.eks. en pakistaner er en dritt om jeg synes det. For det er et par jeg liker mindre enn andre. Akkurat som jeg misliker Anniken Huidtfeldt, Kristin Halvorsen, Audun Lysbakken, Liv Signe Navarsete, Trond Giske og Tone dum Liåberge.

   Hvorfor skal da andre trangsynte tristfitter komme å si at jeg er rasist for det. Jeg kunne faktisk ikke bry meg mindre om folks opphav. Det er det folk gjør og måten de er på som får betydning for min dom.

   Forstå det, pappskaller!

   Uff uff, nå glemte jeg helt bort Åslaug Haga. Er ikke veldig begeistret for henne heller.
   Jeg er også litt usikker på om jeg har stavet navnet til dama til superstjerna Axel riktig. Men skitt, vi har jo bare en superstjernehykler med navn som begynner på Tone og slutter på noe med åberget i dette landet.

 49. Stine sier:

  Glemte å legge til: Din blære. Du er så mye bedre enn alle andre. Jada, det er mye lettere å bare stå på siden og se på, enn å bli involvert og ha en mening når ting skjer. Ærlig talt, get over yourself, kom deg ned på jorda. Om Plumbo-vokalisten har lov til å dumme seg ut, så har alle andre det også. Det er rasisme å hevde noe annet. La mennesker få lov til å være mennesker og gjøre feil.

 50. Herman sier:

  HahHAHAHAHAH. Det værste er at alt stemmer på en prikk.

 51. Allan sier:

  Herlig!

 52. olee sier:

  Han må huske at madcons kommentar kom etter at de selv var blitt grovt fornermet og støtt (uansett om det var ment slik eller ikke), mens plumbos kommentar kom helt uprovosert fram.

  Man må huske at folk reagerer ofte annerledes på ting når de selv føler set støtt/fornermet.

  Madcon ville nok minst sannsynlig brukt ordet fittetryne uprovosert på nasjonalt tv. Så i mine øyne kan ikke de forskjellige kommentarene dømmes på samme måte, selv om begge er uheldige og burde vært unngått.

  • Per Brumm sier:

   Sorry, Olee !! Madcons reaksjon kom ETTER at dei FØRST hadde ledd godt av den halvgode vitsen. Dei reagerte ETTER den stupide publikums-reaksjonen, som fortalte dei at dei burde bli krenka og fornærma av vitsen. DA syntest dei visst at dei burde svare med enda verre utsagn, og samtidig demonstrere sitt utrulig primitive og krenkande kvinnesyn ! Den einaste kloke deltakaren i denne pissekonkuransen er han som var uheldig med ein spontan spøk.

   • rabiatius sier:

    Tschawe på sin side, skjønte fortsatt ikke noe etter publikums respons. Han måtte fortelles etterpå at han var krenket og fornærmet. Triste greier.

 53. Esben Tipple sier:

  http://www.tv2.no/underholdning/gkn/trodde-tshawe-var-homo-2814883.html

  Nå må vi heller ikke glemme at Yosef er en homofob.

  Usaklig, men i det store og det hele kan man ikke si annet enn: LOL WTF.

 54. Emma Lina Bitar sier:

  Madcon-gutta valgte å ta det negativt.
  Dette viser bare at de selv mener det er negativt å være brun.
  Greit, Plumbo-Lars påpekte at han hadde en annen hudfarge enn han selv, men når sa han at det var negativt?
  Folk må slutte å hisse seg opp over at man påpeker forskjeller. Forskjeller kan være bra.

 55. Tore Huseby sier:

  I konteksten rasisme ligger det at noen gjør seg mer verdifulle enn .
  Noe den hvite mann har gjort «med hell» de siste trehundre årene. I lys av dette faktum blir Plumbos ytring langt verre enn enn Madcons/Tshawes tilsvar.

  Jøder kan godt fleipe med seg selv – vi andre kan det ikke uten å falle i rasismefella. Slik har det vært siden 1945 – et historisk faktum de fleste av oss lever greit med. Svarte kan kalle hverandre for nigger, hvite kan IKKE kalle svarte for nigger uten at dette er rein og skjær rasisme .
  Mokkamann er bare en annen måte å si nigger på.

  Den menneskegruppa (her: afrikanere) som historisk er undertrykt av noen andre (her hvite) i lang tid har suveren rett til å kalle andres behandling av seg selv rasistisk om dette oppfattes slik – det er den eneste anstendige tingen vi som er hvite kan gjøre overfor folk med en annen bakgrunn enn vår egen.

  Kan hende kommer en dag en tid hvor ingen ville drømme om å tenke at mennesker men annen hudfarge har høyere/lavere verdi enn andre. Men vi er ikke der ennå. På veldig veldig lenge.

  Inntil da må alle vi som tilhører det forlkeslaget som har oppkastet seg selv i århundrer til å stå over alle andre gå litt stille i dørene.
  Noe Plumbo ikke gjorde.

  At Plumbo i ettertid er lei seg og beklager det som har skjedd er bra. Men at de ikke forsto dette før det var for seint er bare trist. I andre land regnes (oftest fattige) hvite som ikke har elementære historiske, geografiske og kulturelle kunnskaper av sin egne for søppel, kalt «White trash.»

  Plumbos uttalelse på tv i går var i klassen white trash. Kun et offentlig oppgjør hvor alle impliserte tilgir hverandre av hjertet kan redde denne hendelsen fra å stå som det «viktigste» minnet fra årets spellemannforestilling.

  • Joakim sier:

   Tore Huseby. Jeg er 100% enig i alt du sier her! Velformulert, sakelig og med et historisk perspektiv som så mange altfor lett glemmer.

   • Alex sier:

    Velformulert kan man vel diskutere. Når det gjelder utsagnet til Plumbo, så er jeg om ikke annet enig at det var veldig uheldig. Men, at resten av Norge skal slakte han av den grunn, det blir trist. Har det slått deg at han kan ha vært litt nervøs, litt lite forberedt og skulle forsøke å være litt kul? At han rett og slett har litt dårlig humor?

    Det triste her er hvordan hele Norge hiver seg over og lager dette til en stor sak. En dårlig vits på en prisutdeling var det vi alle skulle være opptatt av denne uken. Fantastisk.

    Noen ganger synes jeg det er så trist å bo i et sånt mikkemus land. Det skjer ikke en dritt spennende her, så vi må finne noen å henge ut for en hver pris. Det er også veldig trist hvordan alle disse anspente pappskallene som gjør alt for å være blant de kule ikke finner noen annen arena for å ytre seg enn når noen har dumma seg ut. Da først skal vi på banen. Alle mann.

  • HM sier:

   Kunne ikke vært mer enig!

  • isalilja sier:

   Det er helt utrolig at du her i en kamp mot rasisme nærmest går god for det klasserasistiske uttrykket «White Trash». Det var klasserasisme som i sin tid ga grobunn for den etniske rasismen.

   Dette er bl.a. understreket av Benedict Andersson «Forestilte fellesskap», norsk oversettelse:

   «Rasismen har faktisk sin opprinnelse i klasseideologier, og ikke i ideologier om nasjonen….Det er derfor ingen overraskelse at den antatte stamfaren til moderne rasisme ikke var noen småborgerlig nasjonalist, men Joseph Arthur, greven av Gobineau.»

   Mennesker i de høyere klasser er ikke bedre mennesker enn andre. Deres kultur er ikke nødvendigvis bedre. Ingen mennesker er søppel eller dårlige mennesker fordi om det skorter på historie og geografikunnskaper eller man ikke har akkurat de samme kulturelle kodene som elite- eller middelklassen. Det er like mye «kloakk» og fordommer på beste Vestkant i Oslo, som i Hobøl eller Hammerfest. Fordommene og nedlatenheten har bare i en del tilfeller en annen retning.

   Den type elitistisk forakt som mange utdannede Østkyst-hvite i USA utviser overfor lavere utdannede hvite i Sørstatene er forkastelig, ikke noe vi bør ta etter i Norge. Den er dessuten ofte hyklerisk. Problemet med «hvit flukt» og rasemessig segresjon i skole og boområder er mye større i de antatt mer fordomsfrie Nordstatene enn i Sørstatene. Liberale hvite i USA deltar gjerne i alle slags moralsk forferdelse knyttet til diverse påstander om rasistiske utsagn osv. – men de sender ikke like gjerne barna sine på skole med en stor andel afrikansk-amerikanske barn.

   http://en.wikipedia.org/wiki/White_trash

   • Per Brumm sier:

    TAKK, isalilja, for å sette denne hyklerske pissekonkurransen i sitt rette lys. Eg har både venner med ulike hudfargar og utdanning og religionar, og har sambuar med mørkare hudfarge enn meg. Denne «debatten» er av fleire deltakarar sendt ned på eit nivå som berre gjer vondt verre!

  • Julia B.Lyon sier:

   «Mokkamann er bare en annen måte å si nigger på. » ikke i min verden og omgangskrets. ni**er er det styggeste ordet jeg vet om, mens «mokkamann» er for meg overhodet ikke et negativt ladet ord. og måten han sa det p var heller ikke ond , og ekkel, det var med fleipete stemme, og selv om jeg er 100% enig i at det var en flåsete kommentar… men…. kom ååån!! det er greit å si hva man vil til hvite mennesker , tynne mennesker og ofte kvinner, men man kan aldri tulle med feite eller farga folk. noen skrev at hvis de tok «mokkamenn» som en negativ kommentar er det fordi de har problemer med seg selv. jeg lijte den kommentaren, og nå slutter jeg for det ble litt usammenhengende, fordi jeg blir for engasjert.

  • rabiatius sier:

   Jeg for min del foretrekker å se på mennesker som individer, ikke kun som sin «etniske opprinnelse», hudfarge, «rase», eller hvilke ord du nå foretrekker. Å holde meg eller Plumbovokalisten ansvarlig for overgrep begått av andre individer flere hundre år tilbake i historien, er et mye større overgrep enn å tøyse litt med hudfargen til to av Norges mest populære popartister.

   Å blande sammen rasisme og en helt ufarlig vits som du gjør på denne måten, bidrar til å slette de viktige historiske lærdommene vi kan trekke av rasismens fatale konsekvenser. Du, og alle andre som trekker fram dette kortet fra kortstokken ved en hver anledning, bidrar til å få rasisme til å virke ufarlig, og gjør den med det så uendelig mye mer farlig.

  • Du er faen ikke snau der du sitter. Tror du faen at Plumbo skal sitte og ta skyld for hva den hvite mann har gjort i 300 år? Er Madcon så JÆVLA høye på pæra at de skal bli fornærmet for noe som faen ikke var verdt en latter engang? Nå må du seriøst gi deg, det her blir å sy puter under armene på folk, og det hjelper ALDRI. Se på de to negerbarna da, slenger rundt seg med fittehøl, bleikfis, etc etc. Og den frekke kommentaren her er BARN, for det er det de oppfører seg som. To premature mgp jr vinnere som ikke tåler en dritt.

   Hvorfor faen må vi gå stille i dørene? At en kommentar som «mokkamenn» er så ille klarer jeg faen ikke få meg til å forstå. Men du er jo tydeligvis EKSTREMT politisk korrekt. Og hva da andre land? Det landet du snakker om er USA, det mest feilslåtte multikulturelle prosjektet i verden. SNakker som om resten av norge skal identifisere seg med ideen om white trash bare fordi du føler det er et passende utrykk. De plumbo gutta er mer nordmenn enn du noensinne kommer til å bli hvertfall, svart eller ei. Fy faen jeg spyr.

  • Patrick Lundgren sier:

   Hakuna Matata. Har Tshawe eller Josef vært slaver? Har de blitt undertrykt på noen måte? Nei!!
   Det du skriver Tore er sant, men vi kan ikke henge oss opp i hva som skjedde for 50år siden, det er jo 50 år siden!!! Hvis ikke vi går videre i livet, glemmer litt og husker nye ting, ja da syntes jeg synd på deg/dere som har det sånn. Vi må akseptere at noen sier noe som er litt sårende, men som ikke er vondt ment.

   • vær et medmenneske sier:

    det er vel fortsatt noen som syns at Hitler og 2. v.k. var litt kjip det er jo 60 år siden, burde vi bare glemme det også da eller?
    Det som ble sagt på spellemanns prisen var ja kanskje en litt dum kommentar men… noen av kommentarene her er virkelig rasistiske

  • Du er smart. sier:

   Hvis Madcon tolker slik prat så ikke så får dem holde kjeft sjøl. Inntil dem slutter å komme med «bemerkninger» mot hvite selv, ja så får dem ingen sympati eller forståelse fra meg.

   Tror jeg lærte på skolen en gang; «Du skal gjøre mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg» ;)
   Noe i den duren i hvertfall :P

 56. Gjøran sier:

  Endelig noen som mener det ektsakte som meg å er god å forklare!! Skål for plumbo å mokkamann

 57. Kjell Monsen sier:

  Takk!!! Forbered deg på å bli berømt!

 58. Det var ment som en spøk og dem la seg langflate når dem ble fornærmet av det… Ser ikke helt problemet her.
  Å si både fitthull og bønder er minst like ille.
  Når ble fitthull negativt? Hån mot jenter…
  Bønder? Seriøst… Det er et type «folkeslag» det også. Så da er det minst like rasistisk som mokkamann!
  Nå må vi slutte å være så hårsåre!!

  Hva skjer med «vi er like alle sammen» ? Hvis vi ikke kan dra samme spøkene på hverandre? Er det kun svarte som får si Neger, Mokkamann, Nigger osv… ? Og kun hvite som får si bleikfis, potet osv. ?

  Janei..jeg er enig i hert ett ord du skriver!

  • HM sier:

   Du må være helt historieløs. Og du vet åpenbart ikke hva rasisme er.

   • kols sier:

    på slutten av 60 å på 70 tallet ble det i oslo utlyst hybler til leie, men ikke til finnmarkinger eller nordlendinger. synes oslo kommune burde be om unnskyldning å betale ut klekkelig med oppreisning. ser ut til at alle har glemt dette. siden noen er opptatt av historien, trenger dere her inne som er 40-50år ikke gå lengere en til deres foreldre, for det var deres generasjon som hadde disse holdningene. er jo rasissme det å? har ingenting med dette å gjøre, med det har heller ikke slavehandelen for 300år siden. synes hele mokkamann saken er latterlig!!!

  • Simen Hoff sier:

   Helt enig med deg, jeg, Monica.
   Hadde folk sluttet å være så utrolig hårsåre og ta seg nær av hver minste lille ting, så ville kraften i disse bemerkningene forsvunnet av seg selv.
   Jeg tror dette på sikt ville ført til mer samhold og mindre faktisk rasisme.

   I min skolehverdag i Oslo (~10 år siden videregående), hørte man «pottet», «bonde», «hvite fitte», osv daglig.
   Kom det en eneste kommentar andre veien så var helvetet løs. Brødre, fettere og venner dukket opp på skolen for å «ta igjen».
   Det trengte faktisk ikke å være en kommentar relatert til etnisitet eller kulturbakgrunn heller. Det holdt å ikke stikke ræva i været og føye seg.

   Innvandrere på østkantskolene var fortsatt i mindretall på den tida.
   Nå frykter jeg at mange etniske nordmenn har tatt etter og oppfører seg like idiotisk – noe som er ganske beleilig for antirasistene vil jeg tro…

 59. kristine sier:

  Sykt bra!

 60. white rabbit sier:

  «I konteksten rasisme ligger det at noen gjør seg mer verdifulle enn .
  Noe den hvite mann har gjort “med hell” de siste trehundre årene. I lys av dette faktum blir Plumbos ytring langt verre enn enn Madcons/Tshawes tilsvar.

  Den menneskegruppa (her: afrikanere) som historisk er undertrykt av noen andre (her hvite) i lang tid har suveren rett til å kalle andres behandling av seg selv rasistisk om dette oppfattes slik – det er den eneste anstendige tingen vi som er hvite kan gjøre overfor folk med en annen bakgrunn enn vår egen.

  Inntil da må alle vi som tilhører det forlkeslaget som har oppkastet seg selv i århundrer til å stå over alle andre gå litt stille i dørene.»

  Tyrkerne tok anatolia fra grekerne og holdt hvite slaver, må de gå stille i dørene?
  Zuluene tok landet som var bebodd av kapoidene, må de gå stille i dørene?
  Apachene tok land fra navahoene, må de gå stille i dørene?
  Japanerne drepte millioner av kinesere under andre verdenskrig, må de gå stille i dørene?
  Kineserne driver folkemord i tibet, må de gå stille i dørene?
  Jødene skyter fosforbomber mot sivile bosettinger i palestina, må de gå stille i dørene?

  Du gjengir bare den delen av historien som passer dine egne ideer, og tror at det forsvarer at du kan tegne opp hvite som mer onde enn andre.

  Du later som du er mot rasisme, men egentlig er du bare mot hvite. Antirasist er bare et kodeord for anti hvit.

 61. malin sier:

  Hallais!! Han kom m en vits som blei mottatt feil.. d betyr ikkje at han fortjen å få øl over sæ, eller bli kalt rasistisk eller nåkka lignanes… e litt sjokkert over ka enkelte folk i Norge kan gjør, enda Norge ska vær d bæste lande å bo i… ja æ ser nu d :p (mi meining)

 62. Plumbogate er nok et eksempel (ref. Rita Ormbostad vs Mwangi) på en farlig inkompetanse om de historiske forholdene som gjør denne typen uttalelser totalt uakseptable! Det er ingen unnskyldning at det også finnes rasisme mot hvite. Hvilket samfunn får vi hvis vi møter rasisme med rasisme? Kulturnorge sin reaksjon er betimelig. Selv om fittehølkommentaren så absolutt ikke er grei (den er dog ikke rasistisk), kan ikke den brukes som et argument for å opprettholde anti-empatisk oss-dem tenkning.

  • Simen Hoff sier:

   Jeg vil heller si at dette er nok et eksempel på å ikle seg offerrollen for hver minste lille ting p.g.a noe som primært skjedde for 2-300(!) år siden. (Ja jeg vet at kolonitid og apartheid varte mye lenger enn det, og ja jeg vet at vesten har utnyttet, og utnytter andre land idag).

   Men…

   I mine øyne er det også svært rasistisk å operere med et helt eget sett med regler og forventninger for andre mennesker – kun på bakgrunn av deres hudfarge (slik du gjør her).
   Dette er stakkarsliggjøring og forskjellsbehandling satt i system, og vil aldri føre noe godt med seg.
   Spesielt ikke på lengre sikt.

   «mokkamann» liksom? Fysjameg?

 63. Fantastisk formulert! Takk! Sender denne videre jeg også.

 64. Monica Karin sier:

  Dette kom bare feil ut,tror han som sa det var dritt nervøs og kansje litt børst.han tenkte seg rett og slett ikke om,før det falt ut…. Blææææ har ikke vi alle noen slike blemmer,der vi bare blæææ’er, å det komme ut helt feil,å man vil egentlig bare synke ned i ett stort hull… Var sef feil og si det på scenen her… Men hallo vi må da tåle noe,uansett om vi er Hvit eller Svart…
  Å MØKKAMANN eller MOKKAMANN,lurer på hva som er værst å bli kalt…
  Hva ville du blitt kalt???? Møkka eller Mokka…
  Vel jeg velger Mokkamann,Yammi mocca er jo godt det…..
  Så her har rett og slett Madcom bare vært hårsår og buhu.. På tide og gi seg nå..
  Madcom hadde hele publikum på sin side og på etterfesten, Gikk faen meg Kaizer gitaristen og helte Champagne over hode på ham og knuste glasset foran stakkaren…. Jissess. Synest det er nok jeg…
  Å jeg tror nok han gjorde som jeg leste på nettet,han gikk nok på Hotell rommet og la seg…
  Å nå får dem kansje ikke delta i MGP,så dem har fått nok pepper for dette….
  OG VET DERE HVA ———>
  Jeg husker da Yossef spøkte om oss Nordmenn,Vi nordmenn er så bleike og følsomme for sol,at vi må ha solfaktor 30,for å kunne gå ut en sol fylt dag…
  DA VAR FAEN MEG IKKE EN JÆVEL SOM REAGERTE !!!!!!?!!!!!!!
  Så HALLO Madcom gutta er faen meg ikke bedre dem heller..
  Vi har alle være feil,så er det ikke på tide og

  SHAKE HANDS AND MAKE PEACE….

  ═══ ೋღ☃ღೋ ═══
  ☤ Monica Karin ☤
  ═══ ೋღ☃ღೋ ═══

  • Det er for enkelt å si at kommentaren må aksepteres fordi den ’bare’ var en spøk. At Madcon ble støtt er det beste beviset på at dette ikke var greit. Igjen, sett dette i historisk sammenheng! Jeg har vanskelig for å tro at en eneste nordmann ble støtt fordi Madcon tøyset med at bleike hvitinger trenger solfaktor 30 (hvithet betyr makt). At plumbovokalisten var tankeløs og børst er heller ingen unnskyldning, fordi dette er et eksempel på en understrøm av holdninger i Norge som vi må gjøre en seriøs innsats for å bekjempe. Det er viktig at folk tenker over hva som kommer ut av munnen sin, fordi språk er skapende. Derfor er det helt nødvendig at dette blir slått ned på, til tross for at Plumbo i egne øyne (og en del andres) bare er uskyldige spøkefugler.

   • white rabbit sier:

    «Igjen, sett dette i historisk sammenheng! Jeg har vanskelig for å tro at en eneste nordmann ble støtt fordi Madcon tøyset med at bleike hvitinger trenger solfaktor 30 (hvithet betyr makt). »

    Igjen, dette er bare et argument du bruker for at hvite skal portretteres som onde, og alle andre som offer. Det er ingen forskjeller på hvordan anti hvite portretterer hvite og på hvordan hitler portretterte jødene.

   • @ white rabbit: Nei, jeg ønsker ikke å portrettere alle hvite som onde. Jeg påpeker at det finnes et udiskutabelt historisk hvitt hegemoni som må tas med i betraktningen. Rasisme må slås ned på uansett fra hvem den kommer fra, men forholdet mellom hvit/mørk har en historie som gjør det nødvendig for hegemoniet må trå varsomt.

   • kols sier:

    men jeg blir støtt av det madcon har sagt om hvit,blekfiser, så mange at hvite at man må ha solbriller her. da er det i følge deg rasisme. helt enig med white rabbit. du selv er for et sammfunn der det er greit å drite ut andre på grunn av hudfargen deres(hvite). gjør det deg til en rasist da?

   • Julia B.Lyon sier:

    det er også viktig at vi ikke fører «the white guilt» videre ! jeg har hele livet hatt dårlig samvittighet for hva hvite mennesker har gjort før min tid, og alltid passet på hva jeg sier, men nå syns jeg det blir for drøyt. -jeg har ofte blitt kalt potet, hviting, bleiktryne,satans hviting, og best av alt, nazist–kun fordij eg er hvit. jeg har aldri sagt noe lignende til et menneska av en annen farge, og kommer heller aldri til å gjøre det–og det er selvfølgelig ikke greit å komme med nedsettende kommentarer, hvilket plumbo-duden heller ikke gjorde i min bok–og ser man opptaket flere ganger, ser man kjapt at rabiatus har et godt poeng. de lo helt ti lnoen bua. så….

   • Inge sier:

    Jeg føler store deler av diskusjonen bli helt tåpelig. Å være rasistisk betyr at du tar valg eller beslutninger på bakgrunn av rase. Hvis forskjellig raser skal få forskjellig kår for hva de kan si om de andre rasene går du allerede selv imot dine egne ord. I stedet for å prøve å sette restriksjoner for hva folk kan si til hvem og tabu-legge ord som «neger» eller «mokkamann» må man jobbe for å fjerne de negative assosiasjonene i ordet.

    Neger har såvidt jeg har forstått aldri vært spesielt negativt i Norge før amerikansk media og anti-rasisme påvirket kulturen vår. I usa er ordet nigger forbundet med slave eller mindreverdig men i Norge betyr det enkelt og greit svart mann. Det faktum at denne diskusjonen utrykker at hudfarge i det hele tatt har noe å si er bare tåpelig og rasistisk i seg selv. I stedet for å forby ord som beskriver hudfarge burde vi helle jobbe med å nøytralisere ordene og fjerne all negativ betydning.

    Jeg skal begynne her:
    Det faktum at en av mine beste venner er neger har ingenting å gjøre med hvem han er. Han er en morsom og hyggelig fyr og smiler alltid ansett hva vi sier eller finner på .

    Btw, jeg syns mokkamann var ett ganske snedig ordspill jeg.

 65. monica sier:

  Jo mer jeg leser om dette jo mer PATETISK syns jeg både Madcon og Kaizers blir…. Neste gang Madcon kommer med en kommentar om «hvite» håper jeg de blir buet av scenen….
  og hvor barnslig er det ikke å helle øl i håret på vokalisten i Plumbo? Herregud…Skjerp dere!!! Han i Plumbo la seg i hvertfall langflat med engang tabben var gjort, mer voksent enn man kan si om de andre!
  MØKKAMENN!!!!!

  • Monica Karin sier:

   Enig med deg monica

   Som du sier,han har lagt seg 100% flat og unnskylt seg på alle mulige måter..
   På tide og ligge dette dødt spør du meg…..

 66. Katrine sier:

  Ho ho ho… Dette var bra! Deles :D

 67. grr sier:

  Ikke akkurat gullkorn disse gutta kommer med selv når de får tenkt seg om. En liten uheldig kommentar måler seg ikke med den lange uheldige teksten her. Muligens skulle man ikke kastet øl på stakkarsen for å ha dummet seg ut, men vi burde ikke like disse tekstene og kjøpe dette mølet.

  http://www.1songlyrics.com/p/plumbo/alle-damer-.html

  • fr sier:

   er jo helt vanlig hiphop tekst, dette. Står vel ikke noe tilbake for Madcons tekster, bare at de er på en slags engelsk

 68. Tone Damli Åberget er et jævla fittehøl. Ah, fantastisk! Å kunne SI det! Som en slags fitte-tourettes. Og det kan sies med DEKNING. Ja, det er sant. Jeg skriver det en gang til. Tone Damli Åberget er ei fitte. Og det er ment i en kontekst som gjør at det er helt greit. Siden hun kalte noen en pakkis en gang, ikke mente det og unnskylde seg for det. Jævla fitte. Helt greit. Kanskje hun skulle bli truffet med flat hånd også? Nei, det er å gå for langt. Jeg er ikke barbar, jeg mener, jeg er ikke politik korrekt musiker heller. Det får være grenser.

 69. fittehølet sier:

  Et par gode poeng der :)
  Meneh… var du ikke selv med på diskusjonsbaletten her?

 70. Frustrerte Heidi sier:

  Denne bloggen liker jeg veldig godt, la deg på bloggrollen min jeg :-)

 71. Sondre Maråk sier:

  Godt sagt.

 72. Ken sier:

  Supert innlegg.. :)

 73. Lena Marie sier:

  Kan jeg skrive under på dette?! Takk for at du setter ord på alle mine tanker! Synes det er skremmende å se hvordan folk reagerer med å ønske denne plumbo-mannen så mye vondt. Som du sier – prøv å se det fra en annen side. Det er menneskelig å gjøre feil og det er helt klart at denne mannen ikke mente noe vondt med kommentaren, den var kanskje ikke passende, men HVEM er «du» til å ønske andre så mye vondt?! som at en selv aldri har snakket uten å tenke seg om. Kjenner bare jeg er frustrert over at jeg ikke har muligheten til å bli hørt og takker derfor for dette innlegget og for at du virkelig har klart å sette ord på ting!

  Innlegget ditt skulle hatt forsiden på VG så alle kunne lest det!!!

 74. KjG sier:

  Glitrende:)

 75. Trygve sier:

  Utrolig bra skrevet, og du treffer spikeren rent her. Er delt og videresendt til mange.

 76. Frida sier:

  Som kvinne og feminist må jeg si at jeg ikke blir stort opprørt over bruk av kjønnsorgan som banneord. For eksempel, de fleste av oss bruker «Faen» og «Helvete» uten en religiøs sammenheng. Når vi banner med disse ordene snakker vi jo ikke direkte om djevelen og helvete. Ord som ellers har en annen sammenheng, blir tatt ut av denne sammenhengen. Og påstå at det å si «fittehøl» er sexistisk blir nesten litt for dumt.

  Hvor er bevisene for at disse ordene er ment sexistisk? Hva slags grunnlag har du for å legge ut om at dette er et sexistisk begrep? Om det var sagt til en kvinne hadde det kanskje vært litt anderledes, men likevel, disse banneordene kan likesågodt komme ifra den skammen samfunnet har lagt på menneskekroppen opp igjennom århundrene, og jeg tror neppe han tenkte på hvor stygg og/eller mindreverdig kvinner er i det han sa det (imens Plumboduden tok utgangspunkt i Madcon’s hudfarge som er noe helt annet).

  • Fred Husby sier:

   Ditt kjønn er altså ikke relevant? Plumboduden tok utgangspunkt i Madcon’s hudfarge og det er MER relevant? Makan til pissprat.

  • rabiatius sier:

   Jepp, bruken av det kvinnelige kjønnsorgan kommer definitivt av den skammen som har blitt lagt på kvinnens seksualitet gjennom historien. Det igjen, kommer av at kvinnen, og hennes seksualitet, har vært en form for eiendom som måtte kontrolleres både fysisk og psykologisk. Å bruke det kvinnelige kjønnsorgan, er dermed så tvers gjennom sexistisk som det er mulig å få det. Å påpeke at noen som mer enn gjerne kaller seg selv negre har mokkafarget hud, derimot, er ikke rasistisk. Den som måtte mene det må i første omgang anse brun hud som noe negativt i seg selv, og er dermed selv rasist. Personlig vil du kanskje være interessert i å få vite at Madcon selv har brukt ordet «gooks». Er de rasister da, eller?

 77. Marion sier:

  som jeg skulle sagt det selv!!!! :D

 78. Haha:) Jeg ler så jeg griner! Det er så sant som bare faen! Må sende link til alle jeg kjenner!

 79. alle kjefter og smeller og har meninger. helt greit. men jeg synes at a kalle dette rasistisk å henvise til ting som skjedde lenge før noen av oss var påtenkt, det blir for søkt. hva med når madcon gikk ut å mobba folk med Downs? helt greit det, for de forstår jo ikke og kan forsvare seg???? hvis alle skal være så politisk korekte, så se på hva som skjer i dagens samfunn. ta tak i det isteden for å blåse opp en flåsete komentar! om jeg hvet hva jeg prater om? sef gjør jeg det. jeg er en hvit etnisk Nordmann som blir mobba hver eneste dag fordi jeg sitter i rullestol, og det er de som er «politisk korekte» som er værst! og som Tsawe sier, jeg er en blåhvit nigger som trenger solfaktor 30 på en solfylt dag!!

 80. Oskar Andreas Sivertsen sier:

  Rasisme er hat mot andre, med bakgrunn for deres hudfarge, tro, opprinnelse eller lignende.

  Dette med å si en vits har ingen ting å gjøre med rasisme. Greit nok, kanskje noen kan ta seg nær av vitser som kan ha noe med deres tro eller hudfarge, og det synes jeg er helt ok.

  Men å uttrykke HAT mot en person som tydelig ikke mener noe vondt med det han sier, og å tydelig uttrykke seg ved bruk av skjellsord og tilogmed øl-tømming!? Det synes jeg er merkelig.

  Jeg kan ta meg nær av mange ting, men da går jeg ikke tilbake i personlig angrep mot den/de som fornærmet meg. Da kan man heller snakke om det, og for så å finne ut at den personen ikke mente det på den måten for å fornærme.

 81. Ketil Stokkan sier:

  Ja, la oss alle ta biblene under armen og løpe til skafottet. «Ren er den som kastet den første sten», eller «Ikke kaste den stenen dersom du selv sitter i glasshus». Godt nnlegg, Knut!

 82. Tilbaketråkk: Fuck shit, it’s sunday… « GissGiss

 83. haha sier:

  Hos skrives HOES!!! ;)

 84. kan du drita i sier:

  vist du ser på filmen så ser du at først blir madcon sjokka, så prøver dei å le av seg den dårlige vitsen.

 85. Fred Husby sier:

  Disse såkalte antirasistene gjør mere skade enn gagn. Rasismebegrepet slenges ut uten at dem i det hele tatt tenker over hva dem reagerer på. Folk som VIRKELIG arbeider mot rasisme og undertrykkelse rammes av disse ensporede folka som synes å ikke ha en selvstendig tanke. Fysj for et «demokrati» som er utvikla!

 86. im sier:

  Skjer med at alle liker denne artikkelen?? Greit nok at madcon og resten av kjendisnorge reagerte litt i overkant, sjølv om Plumbo fortenar å få høre det.. Men vi må ikkje glømme at det faktisk er media som har laga alt styret rundt denne saka..

 87. Marcus sier:

  Dette er helt fantastisk! Alt jeg har tenkt selv! Godt vi er fler!

 88. Vil bare få meddele at det er ikke mange måneder siden at mokkamennene kalte Thomas og harald på senkveld «Bleikfiser».
  jaja, så er det helt ok å slenge med leppa om at vi er lyse men heeeelt feil og si at noen er mørke.
  COME ON!!!!! de ER jo mørke! Det er et faktum! Ikke rasistisk, men et rent faktum!

  • Mohamed sier:

   Selvfølgelig er det ikke rasistisk!

   mvh
   en mokkamann

  • Ziabata sier:

   Den beste kommentaren hittil. De HAR jo mocca-farget hud. Det var ikke MENT rasistisk. I dagens samfunn må alle rett og slett innse til at alle har forskjellige oppfatninger av alt, ingen kan være enige hele tiden, og å ta hensyn til alle eller å prøve å gjøre alle fornøyd på en gang er umulig å få til.

   Spøken KAN bli sett på som unødvendig, men, etter min mening, kun dersom man i utgangspunktet leter etter noe å skape drama over.. Jeg forstår ikke hvorfor noen reagerte på den in the first place, ettersom det for det første var ment som en spøk, for det andre ikke var ment negativt i det hele tatt, og for det tredje var et ordspill basert på sannhet. Hva er det negative ved å være mørk da? For det Madcon i hovedsak gjør nå er å vise at de tar det som en fornærmelse å bli kalt mørk i huden. De ER mørk i huden. Alle er likeverdige, hivt som sort, og stort sett alle er enig i dette. Hvor ligger problemet? Ingen insinuerte at det var negativt å være mørkhudet…
   Jeg er hvit og forlovet med en etnisk Inder. Han spøker hele tiden om «caramel babies.» Blir jeg fornærmet? Burde jeg?

   Det kan høres ut som «hvis jeg kan få tre ønsker vil jeg ha verdensfred, slutt på sult og en stall med enhjørninger som spiser regnbuer og bæsjer sukkerspinn», men tenk om alle i verden hadde sluttet å være så j***a hårsår og overfølsom. Null mer problem. Alle er i utgangspunktet like. Ro seg ned, verden.

 89. Mohamed sier:

  Fremragende innlegg!

 90. Sandra sier:

  All PR er god PR

 91. laila sier:

  rasisme er det mest misbrukte ordet som er blitt unyttet av de eller dem som mener de har blitt utsatt for det.dette blir egentlig for dumt mokkamann handler ikke om rasisme,du kan ikke først le av vitsen å siden bli forbannet eller såret,dette handler om at madcom så sitt snytt i å få litt exstra pr og unyttet rasisme begrepet..egentlig er det en skam for de som virkelig blir utsatt for rasisme.dette blir for dumt.ta det for det det var en litt flåsete dum spøk som det ikke lå noe rasisme bak.

 92. Maite Rezola sier:

  Godt at du kaster lys på det og være «rasistisk» er helt forferdelig!!!! Men det og kalle noen «hore» «fitte» Osv det går helt fint. Hælvete heller! Damer må pent nødt till og bli synonym til noe svakt og stakkarslig for seff er det greit og kalle noen en «pussy» hvis de ikke skulle tørre og gjennomføre no. Damer må fine seg i så jævla mye mer nedvergende ting på en daglig basis en en kommentar som Mokkamann!

  Så Tschawe, Axel Tone ja alle dere flotte eksemplariske mennesker! Dere er noen jævla Kukhuer!

  • laila sier:

   rasisme handler heller ikke om hudfarge det betyr at ikke tolerer et annet folkeslag eller rase en det landet man selv kommer fra,så det er feil å si omvent rasisme er ikke noe som heter det. et exempel hvis jeg ikke liker svensker av den bare grunn at de er svenske er det også rasisme.det er en stor missforstårlerse at det handler om hudfarge.

 93. May Lise sier:

  Tommelen opp for denne!:-)

 94. Sverre sier:

  Fint inlegg :)
  Men kan noen oppplyse meg om noe. Hvorfor er det slik at banning i alle sine former skal godtas så inderlig i nærmest samtlige forum og medier?
  Og hvorfor er det helt greit å rakke ned på alle religiøse?

  Vi sto alle på skansene for å kreve retten til å si at Muhammed er en pedofil jævel. Tråkket sågar på millioner av menneskers overbevisning. For å ikke si våre egne religiøse (les: kristne), som vi daglig humrer nedlatende overnfor pga de er hjernevasket.

  Hvorfor er alt dette greit? Men sier vi neger, så hyler hele Norge.

  Begynner å lure på om mange faktisk har blitt så indoktrinert gjennom skole og media på hva som er rasisme at de ikke lenger vet hvorfor de sier det. Det ligger der bare som en ubevisst trigger som utløses automatisk hver gang noen sier noe som passer til parametrene.

  Litt synd egentlig…

 95. DuErBlond sier:

  sexistisk er ikke et ord.

 96. Viola Therese sier:

  Er så enig med deg! At det går an å oppføre seg slik.

 97. Pål sier:

  Me like, a looooooooot!!!!!

 98. Suppa sier:

  Veldig bra innlegg, antar dette har fått endel trafikk. Så dette delt via diverse facebook-venner, som ikke har noe med hverandre å gjøre… og det er ikke ofte!

 99. jonatan sier:

  Veldig enig i kjernen av denne teksten, men er ikke særlig glad i motsigelser.

  – «For dialog krever at man faktisk prøver å sette seg inn i hva det er den andre forsøker å si.»

  – «…Blant dem var Axel Hennie og Tone Damlie Aaberge, som begge oppfordret til å svare på spøken med vold. Førstnevnte ville bli skuffet over hip hop-Norge om det ikke ble delt ut en flathånd på nachspielet, Damlie Aaberge mente Plumbo fortjener FIK.»

  Du forsto vel at FIK kan bety noe annet enn å fysisk vold? F.eks. å reagere sterkt. Alt så, trenger ikke være vold Damlie Aaberge hadde i tankene, men regner med at man må sette seg inn i hva andre forsøker å si for å forstå det.
  Er selvfølgelig enig at det er rart at ikke folk reagerer på det, men det gjør du og tydligvis ganske mange her inne.

  • rabiatius sier:

   Og jeg vil tro en «flathånd» kan bety en highfive, ikke sant? Kan ikke huske noen tilfeller der jeg har overhørt uttrykket «fik» bli brukt om annet enn vold. På Twitter måtte jeg i går argumentere for hvorfor jeg mener det betyr juling og ikke bare en ørefik, og nå må jeg argumentere for at det beskriver noe voldelig i det hele tatt? Sorry, men fiken er en frukt, fika er å gå på cafe med en svenske, og fortjene fik er å fortjene juling.

 100. Tilbaketråkk: Jeg er krenket! « Den Konservative Skribent

 101. Tårtan sier:

  Klassisk bygdefest i Oslofjordbotten det her, spydige kommentarer i fylla fra noen tilreisende ungdommer fra Vestfold, oppfulgt av svinete svar, ølkasting og b-prega dansemusikk. Som sedvanlig var det også noen som oppfordret til voldelige represalier, og selvfølgelig blir saken dekket bredt i den lokale presse dagen derpå..

 102. Kristine sier:

  Helt enig, flott innlegg!

 103. Tilbaketråkk: /Medlidenhetsstemmer next? | Henniie's blogg

 104. Anita sier:

  Fett skrevet!

 105. sol sier:

  Det er 2 ord som utlendingene lærer veldig fort.Tror jammen dem har lært det før dem kom også jeg da.
  Det er -rasehater og sosialen-.Har opplevd mang en gang at når dem blir nektet noe,som vi Normenn skjønner og ikke får,så sier dem rasehater.»jeg går foran deg i køen jeg» nei det er ikke din tur,da kommer det «rasehater du».Det er forjævlig at vi skal må finne oss i det.Det er mange billige fly biletter å få!.

 106. vær et medmenneske sier:

  ærlig talt mange av disse kommentarene og hovedinlegget er grunnen at uvitenheten får leve og at man fortsatt dømmer mennesker på grunnlag av hudfarge eller opprinnelses land, dette gjør meg virkelig lei meg. Det er virkelig kjempe synd å trist.

  Hvis man noen gang har opplevd mobbing så er det sånn det føles og bli utsatt for rasisme.

 107. michel sier:

  Prøver du og fortelle at «vitsen» ikke hadde rasistisk utfall????

 108. Hetta sier:

  Dust

 109. Kråkemannen sier:

  dobbelt moralistisk artist Norge, politiske Norge, Norge i sin helhet. Hvordan vi i befolkningen oppfører oss gjenspeiler bare hvordan våre idol oppfører seg så Stoltenberg og alle dere andre som mener så stolt at dere styrer dette landet…hva skjer? Tone kaller pakistanere for pakkis og det er helt greit men selv skal hun straffe andre liksom rasistiske uttalelser med vold ( du burde slå deg selv Tone ) og det er et lite paradoks at vokalisten i plumbo har en del muslimske venner som støtter han i sin uheldige uttalelse mens nordmenn skal reagere for fult med vold og dritt slenging…pr kåte alle sammen..Jeg er ingen rasist, men jeg er dritt lei at nordmenn er så jævla feige. Vi må da kunne tulle litt med hud farge vi også. Skal vi ta kampen med rasisme må vi først og fremst få pakistanere til å slutte å kalle hverandre «pakkiser» og afrikanere må slutte å kalle hverandre for «negere» og de må slutte å kalle oss hvite for hunder og horer. selv om jeg kan forstå at vi kalles for hunder ( vi dilter jo bare etter alle andre uten egene meninger vi tørr å stå for ) og madcom må slutte å kalle sen kveld gutta for «bleikfiser» eller «bleikinger» eller skal vi alle ha såpass selvironi at vi kan slutte å måle alle ordene vi prater og ta hensyn til alle de såre sjelene som tydligvis finnes i artist og politiske Norge. Hvis det er så hardt liv så ta dere en jobb i en barnehage eller noe slikt da…Nå må nordmenn slutte å beskytte alt og alle og heller begynne å tro litt på seg selv. Om vi ikke kan gjøre alle til lags så ….OK.

 110. Nyheter sier:

  Hvis noen er fittehøl, så må det være Tschawe

 111. jølle sier:

  Heihei, alle velmenende sjeler!!

  Har lest over halvparten av innleggene nå, og må med det skippe resten (da jeg ikke har tålmodighet til mer)! Bryr meg ikke egentlig om mitt eget innlegg blir lest, men må bare skrive noe selv også, for å lette på trykket;)

  Tore Huseby: JA, at mørke har vært undertrykte i åresvis er et faktum, men det er da også et faktum at kvinner har blitt undertrykt i MANGE år dem også!! Så når du skal ha empati for mørkhudede, kan du kanskje ha litt empati for kvinner også?

  Anyways:
  Det er DOBBELTMORALEN som er til å SPY AV!! Den er faen meg OVERALT.

  Hos Tore, som skal ha forståelse for mørkhudede sin historie, men ikke kvinner sin historie.

  Hos Madcon som slenger ut «bleikfiser», men ikke tåler noe av samme kaliber tilbake.

  Den finnes i MEG, som kødder med min tynne, bleike, formløse kropp, men blir lei meg om folk kaller meg
  stankelbein.

  Hos kraftige mennesker med selvironi, som raser når andre kaller dem feit.

  Hos kunstnere (min egen bransje), hvor alle påstår at man skal være ærlige, men med en gang man komme med noe kritikk, kastes man på dør.

  I ulike reiligioner, som står for åpenhet, ærlighet, frykt for Gud, disiplin, fred på jord etc. Hvor man spiller på dårlig samvittighet, og skandaler av ulike sjangre preger trossamfunnet. Prester som misbruker….kvinner som drepes pga de bærer barn uten å være gift (men det tas ingen hensyn dersom dem ble voldtatt), steining osv.

  Jeg synes vi synker lavt når vi selnger dritt til hverandre pga feilskriving. Folk kan da for faen være smarte, selvom de ikke skriver 100% korrekt? Siden når betydde det at man var dum?

  Nei! Folkens: la oss skjerpe oss. Godta hverandres unnskyldninger når noen har tråkket i salaten, og ikke minst: når de INNSER at de har tråkket i salaten. Tåle å bli behandlet slik vi behandler andre. Slutte å oppføre oss slik VI TROR er best, og slik vi tror ANDRE vil at vi skal oppføre oss. Vedder på de ulike kjendisene fikk panikk for å ikke ta noe standpunkt, og dermed tok noen dumme valg.

  Jaja, vi er mennesker, og vi kommer til å gjøre DUSTETE ting til jorden går under! Inntil da: kjekt å lese at det er mange på DENNE siden skriver akkurat det de mener, selvom jeg er MAX uenig i mye:P
  og jeg har sikkert irritert noen nå jeg også….!

 112. Weeee sier:

  Plumbo skulle ha det til at Møkkamann, blir Mokkamann, på «innvandrisk». Det er jo engang slik at utlendinger har litt problemer med å uttale en del norske ord,feks når vi går i 17.mai tog, ropes det HORA HORA:)

 113. laila sier:

  plumbo har ikke gjordt noe værre en da vi kommer med svenske vitser er detta rasisme også? men jeg synes plumbo gutta har blitt utsatt for nok trakassering nå og det er jo heller ikke lov.kan ikke skjønne at det i det hele tatt er mulig å oppfatte som rasisme ?helt lattelig ja vi har det vel for godt her i norge når vi kan henge oss opp i noe sånnt tull skjer for lite i detta landet elller jeg bare spørr?

 114. Jeg fikk høre en annen ting i denne «mokkamann-debatten også, nemlig at Madcon kalte seg selv for Mokkamenn i startfasen, hvorvidt dette stemmer tør jeg ikke uttale meg om, men skulle gjerne fått det bekreftet eller avkreftet, stemmer det så kan de vel ikke kalle seg fornærmet på noen som helst måte.

 115. Kristine sier:

  Herlig innlegg! Jeg blir flau på deres vegne……eller….krenket? :)

  Jente 18

 116. Me2 sier:

  Ok, rasisme her og rasisme der. Jeg tror ikke folk skjønner helt hvorfor de i det hele tatt reagerer på den uttalelsen. Det er nesten slik at de fleste folk bare følger strømmen. ”Når jeg ser på dere to så får låta plutselig et nytt navn” «mokkamann» !! Hva i denne sangen er det som er så positivt? Sangen handler om en møkkete, stinkende mann. Jeg tror ikke de fleste folk har hørt på sangen og forstått teksten. For det er jo ikke noe positivt å bli kalt møkkete og stinkende på nasjonal tv. Men hadde ikke salen holdt pusten som om de er programmert til å gjøre det når slike uheldige uttalelser kommer uforberedt ut i lufta så hadde nok ikke mottakeren tatt dette så alvorlig. Hvorfor må man ty til rase med engang ting blir ubehagelig? Er det å være brun ensbetydende med det å være møkkete? Hallo!! Jeg er brun, men ikke noe møkkete, ser heller ingen grunn til å reagere på den måten. Nå må folk slutte å være så hårsåre. Fyren har lagt seg flat, tipper at dette neppe var intensjonen hans og heller ikke at han i det hele tatt hadde tenkt å spytte ut noe som setter hele landet i bevegelse. Hvorfor må alt blåses så voldsomt opp og hvorfor må alle hive seg på hva enn som blir servert dem. Det er ikke alt som er ment som rasisme. Ta det opp der og da og bli ferdig med det. Det kommer ikke no godt ut av at alle skal mene det ene og det andre. Alltid morsomt med meningsløse debatter som lar en del folk som ikke ellers får sagt sitt få komme til orde, men det får da være måte på. Skjønner ikke folk at media tjener på dette? Jo lenger de drar det ut, jo bedre er det for media. Så folkens rasisme eller ei, dette er ikke verdt å dra ut i det lengste og det brede. Ikke noe gøy å bli kalt møkkete og stinkende, men man må kunne heve seg over slike uttalelser. Med den viten om at man verken er møkkete eller stinkende og at det er senderen som har dummet seg loddrett ut og kommer ut av det hele som en skikkelig møkkamann.

 117. me sier:

  Takk for at dere bruker oss kvinners sitt kjønnsorgan som et negativt skjellsord på folk. Det er koselig gjort. Resten er også like dårlig formulert.

 118. Morten sier:

  Tenk hvis det var Hellbillies som hadde vunnet prisen, med låta «En neger på ål stasjon».. Det kunne blitt krise det…..

  • rabiatius sier:

   Jepp, eller hva med Bjelleklangs «Neger på Rasta»? Den er jo en vakker historie om hvordan lokalbefolkningen er fordomsfull og mistroisk når den første negeren kommer til Rasta, men ender med at «vi har hår med kruseduller, og synger reggea på Rasta», i skjønn, broderlig forening. Men den er sikkert rasistisk den også.

 119. Genialt skrevet!

  Folk liker drama, enkelt og greit :)

 120. Øystein sier:

  Problemet med denne saken er at folk bryr seg, selv du, med det innlegget her, viser at du har en mening om saken. Også jeg, med den kommentaren her. Media har klart å få mye oppstyr rundt en sak og det spiller ingen rolle om det er noen mening bak eller om det hele bare er en ballongsak.. Media lever av å engasjere folk til å følge med/kjøpe produktene deres.

  Om rasisme, så gjelder det alltid «afrikanere».. Jeg har spurt asiater; «koss det står t i Móngo-lia?» og ingen ‘gulinger’ tar seg nær av nosomhelst, de tar en spøk for en spøk og bryr seg aldri om rasistisk ladede uttalelser. Asiater har en større selvtillit i forhold til sin rase, mens mørkhudede viser gang på gang at de mangler denne. Og ja, det har muligens med historie å gjøre, men det har også med kultur å gjøre. Vil man være en viking, spis mer fisk, slutt å bry seg om dårlige spøker eller nosomhelst annet for den del.. Btw. jeg hadde tatt fittehøl som et kompliment, det er -for meg- et positivt ladet ord, hvilket mokka også er. Øl i håret er noe fulle folk gjør når de har fått for mye av det selv og ikke lenger vet helt hva de driver med, det skal være bra for håret though. Øl-shampoo er en hit blandt flintskaller. Og hvem ville vel ikke tatt imot en fik fra Tone Damlie Aaberge?

 121. frode sier:

  Hele denne hendelsen skulle faktisk forholdt seg til de ting som ved lov er forbudt. Trusler og vold.
  1 tone damlie og axel henie oppfordring til vold
  2 kaizer terje, øl helling og kasting av glass er vold + trussel
  3 tjawes formasjon med hånden som en pistol er trusel
  Dette sklir forbi i de «høyes» selskap.

  Ord som brukes må da være opp til en hver å la seg bli støtt av, selv syntes jeg det er koselig når noen bemerker at jeg er litt mokka etter en syden tur Ta ordet neger, jeg forbider det faktisk med et folkeslag med rytme og kul holdning. Og «fittehøl» hva er så stygt med det, for meg er det forankret med selve livet. Grunnen til at vi alle er her. Det er jo et kompliment.
  Skal vi få slutt på rassisme, så slutt og tenk rassistisk.
  Du velger selv om du vil bli støtet av ord, er du stolt av ditt opphav hev deg over det.

  Ta tak i lovbrudd, selv om de blir begått av selvopphøyde personeligheter.
  Da skal du se at verden blir et bedre sted

 122. Henry Østhassel sier:

  Du har helt rett – det er mange som er mokka lei av den politisk korrekte meningsterroren i Norge. Jeg skrev to artikler om Mokkasaken i ABC nyheter:

  http://www.abcnyheter.no/meninger/borger/2012/01/16/mokka-lei

  http://www.abcnyheter.no/meninger/borger/2012/01/17/plumbo-unnskyldning

 123. Kenneth Larsen sier:

  Go go go Rabiatus…Takk for et meget bra innlegg;-)

 124. ricky ricardo sier:

  Du misforstår helt. Når tshawe og madcon lo gjorde de for å være ironisk. Men måten du har delt bildene opp og lagt kommentarer under er jo den letteste måten å manipulere ting på..
  forbanna retard

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s