Åh, så krenket, så krenket!

Nylig gikk Torstein Lerhol, en ung, sterkt funksjonshemmet mann, ut i VG og fortalte at unge folk som uføretrygdes for småting, og folk som går arbeidsledige fordi de ikke får drømmejobben med en gang, gjør ham forbannet.

Slikt kan man ikke si i et land der det vrimler av svake grupper som blir krenket bare noen åpner kjeften. Ledelsen i organisasjonen Mental Helse Ungdom rykket ut mot denne tankeforbryteren. Lerhols utspill var:

* Arrogant.
* Kunnskapsløst.
* Stigmatiserende.
* Destruktivt.
* Å stemple folk som late og udugelige.
* Beskrivelse av en gruppe.
* Grovt generaliserende.
* Gjenspeiler ikke virkeligheten.
* Ville gjort livet vankelig for folk (Om han fikk jobb i NAV).
* Å sparke nedover.

Phew. Mye ull ut av ett lite ord. I stedet for å forsøke å gå i dialog. i stedet for å kommunisere med Lerhol, i stedet for å forsøke å finne ut av hva han egentlig mente med småting før de åpnet kjeften, valgte disse pressgruppefolkene å bare gå ut fra at Lerhols uttalelse var et angrep på dem og dem de formodentlig representerer. Dermed tar de det for gitt at det bare er å sette i gang å karakterdrepe Lerhol, og løsne av en skur av stråmannsargumenter og personangrep mot en sterkt funksjonshemmet ung mann, som etter hva jeg leser om ham å dømme er en helt fordi han nekter å, pardon the pun, legge seg ned, og gi opp, hvis eneste forbrytelse var å si et ord de ikke liker. 

Lerhol nevnte ikke Mental Helse Ungdom, han nevnte ikke de fordømte idiotene Adrian Tollefsen og Adrian Lorentsson, han nevnte ikke mentalt syke med ett eneste ord! Han deltok i kommentarfeltet og fortalte litt mer om hva han mente, han deltok i nettmøte med VG på fredag. Ingenting av dette interesserte de fordømte idiotene fra Mental Helse Ungdom, det later til at det eneste som har betydd noe for dem er å få sitte på høy hvit hest og være moralsk forarget, og Ååååh, så KRENKET!, i avisen.

Hvis Mental Helse Ungdoms så lett krenkelige ledelses formål er å stigmatisere sin egen gruppe som en gjeng med fordømte sutrepaver, så gratulerer; mission accomplished.

Og VG, hvorfor slapp dere til disse rævnissene? Er dere ikke forpliktet av Vær varsom-plakaten til å beskytte slike folk mot seg selv?

About these ads
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s